ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Μαύρα Χριστούγεννα για χιλιάδες συμβασιούχους.
Η κυβέρνηση ετοιμάζει χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων στους ΟΤΑ. 

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 28-12-2016 ΑΠΟ ΤΙΣ 11:00
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 
ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,
Μάθε, ενημερώσου για τις απολύσεις που φέρνει η κυβέρνηση στο δημόσιο.
Με το ποιο σαφή τροπο η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γεροβασίλη δήλωσε ότι:

    Θα απολύονται όλοι οι συμβασιούχοι στη καθαριότητα μετά τους 24μήνες.
    Δε θα υπάρξει καμία άλλη παράταση για τους συμβασιούχους. Δηλαδή η κυβέρνηση προτίθεται να πάρει πίσω τη τροπολογία που η ίδια ψήφισε στη βουλή υπό τη πίεση του μεγάλου αγώνα μας, για επέκταση των συμβάσεων μέχρι της 31/12/2017

Την ίδια στιγμή κυβέρνηση και ελεγκτικό συνέδριο σε αγαστή συνεργασία και με διαφορα προσχήματα αφήνουν απλήρωτους εκατοντάδες συμβασιούχους των οποίων είχε επεκταθεί η σύμβασή τους.Το μέτρο αυτό σταδιακά θα επεκταθεί σε όλους τους συμβασιούχους του δημοσίου που έχουν επεκταθεί οι συμβάσεις τους (ΕΣΠΑ (παιδικοί σταθμοί), βοήθεια στο σπίτι, ΚΗΦΗ, υπουργείο πολιτισμού κα.)

Η κυβέρνηση υλοποιεί μέχρι κεραίας της απαιτήσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ, τις απαιτήσεις του ΣΕΒ για 100.000 απολύσεις άμεσα στο δημόσιο. Έχουν στρατηγική κατάργησης της μόνιμης και σταθερής εργασίας, επέκτασης των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Υλοποιούν όχι μόνο  το πρώτο μνημόνιο που προβλέπει ότι οι συμβάσεις στο δημόσιο δεν μπορούν να ξεπερνούν τους 24μήνες, άλλα και όλα τα μνημόνια που όλοι μαζί ψήφησαν (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΩΝ).

Κυβέρνηση, Τοπική Διοίκηση (Δήμαρχοι), το σύνολο του κρατικού μηχανισμού τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα, στρώνουν το έδαφος για άμεση ιδιωτικοποίηση της καθαριοτότητας και των κοινωνικών δομών.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση χτυπάει τα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Σε όλα τα επίσημα κείμενα της (πρόσφατη οδηγία για τις ασφαλιστικές εισφορές) κάνει λόγο για Βαρέα και Ανθυγιεινά μέχρι το 2017. Θέλει οι μεγαλοεργολάβοι που θα αναλάβουν τις υπηρεσίες καθαριότητας να προσλαμβάνουν με μισθούς πείνας και συνθήκες γαλέρας τους εργαζομένους.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Έχουμε τη δύναμη να εμποδίσουμε τα σχέδια τους! Μόλις πριν από λίγους μήνες με το δυναμικό, μαζικό αγώνα μας, τις μεγάλες πανελλαδικές κινητοποιήσεις μας, επιβάλλαμε στη κυβέρνηση, την παραμονή των συναδέλφων στην εργασία μέχρι τα τέλη του 2017. Το ίδιο είναι ανάγκη να κάνουμε και τώρα.!
- Απαιτείται ενιαίος αγώνας όλων των συμβασιούχων σε όλο το δημόσιο.
- Απαιτείται ενιαίος αγώνας συμβασιούχων και μονίμων, όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Έρχονται απολύσεις και στους μόνιμους εργαζόμενους στο δημόσιο.
Αύτο προβλέπει ο νόμος Βερναρδάκη «περί αξιολόγησης δομών και εργαζομένων» για όσους αξιολογούνται από 0-24 με κλίμακα βαθμολογίας το 100.
Αυτό προμηνύει και η απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου (21/12/2016) περί απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων.
Καλούμε τις Επιτροπές Αγώνα των συμβασιούχων, τα σωματεία, τους συνδικαλιστές να ενημερώσουν όλους τους συναδέλφους. Να προχωρήσουν τώρα σε έκτακτα διοικητικά συμβούλια και Γενικές Συνελεύσεις. Να σημάνει συναγερμός σε όλο το κλαδο των ΟΤΑ.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους συμβασιούχους, όλους τους εργαζόμενους, όλα τα σωματεία σε όλη την Ελλάδα να αποφασίσουν και να συμμετέχουν σε πανελλαδικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 28 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι στη πλατεία Κλαθμώνος. Για το λόγο αυτό το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής προκυρήσει στάση εργασίας για όλους τους συναδέλφους από τις 11.00 ως τη λήξη της βάρδιας

Και αυτή τη φορά θα είμαστε χιλιάδες στο δρόμο του αγώνα!

Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί! Μέσα στις γιορτές θα είμαστε στο δρόμο του αγώνα.

Απαιτούμε:
Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι συμβασιούχοι που είναι απλήρωτοι.
Καμία απόλυση.
Διατήρηση της επέκτασης των συμβάσεων μέχρι της 31/12/2017) και μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας στους δήμους.
Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ.

Το Δ.Σ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Α & Β ΒΑΘΜΟΥ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΙΩΑΝ. ΧΡΥΣΑΦΗ 10 Τ.Κ.16346, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Τηλέφωνο - fax  210 9939900 • Κινητό 6980602038
http://www.syndikatoota.blogspot.com • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.