ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι αποφάσεις που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 14 Απριλίου 2016 σχετικά με τη Δημόσια Περιουσία, τη διαγραφή προστίμων, την παραπομπή στον Εισαγγελέα των πορισμάτων του διαχειριστικού ελέγχου των δημοτικών επιχειρήσεων, ενώ για άλλη μια φορά ενέκρινε σειρά έργων και μελετών που σύντομα θα αλλάξουν την εικόνα της Ηλιούπολης.

Σχετικά με τη Δημόσια Περιουσία ξεκίνησε η διαδικασία για την αξιοποίηση των οικοπέδων που περιήλθαν στο Δημόσιο από πλευράς Δήμου. Στο επόμενο χρονικό διάστημα μετά τη συγκρότηση επιτροπής τεχνοκρατών και τη διατύπωση ολοκληρωμένης πρότασης για την αξιοποίηση των οικοπέδων , θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι κανένα από τα οικόπεδα του δημοσίου δεν πρέπει να περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ και τα οικόπεδα να αξιοποιηθούν για κοινωφελείς χρήσεις.

Αποφασίστηκε η διαγραφή προστίμων κεραιών τηλεφωνίας, μιας και το θεσμικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την είσπραξή τους, αλλά παραμένει απαίτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Η Δημοτική Αρχή πιστή στις εξαγγελίες της για παραπομπή στον Εισαγγελέα όλων των πορισμάτων διαχειριστικού ελέγχου των Δημοτικών Επιχειρήσεων (ΔΕΚΕΗΛ, ΚΕΔΗΛ, ΕΥΩΝΥΜΟΣ) πρότεινε, και το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποδέχθηκε, την παραπομπή του φακέλου ΕΥΩΝΥΜΟΣ στον Εισαγγελέα.

Ουσιαστική κουβέντα έγινε για τη λειτουργία του Δημοτικού Κοιμητηρίου. Κατατέθηκαν σημαντικές προτάσεις βελτίωσης. Συμφωνήθηκε να αναληφθούν πρωτοβουλίες με όμορους δήμους για τη δημιουργία Δημοτικού Κοιμητηρίου μιας και το σημερινό έχει φτάσει στα όρια του. Εκφράστηκε η ομόφωνη στήριξη στην πρωτοβουλία της κας Δούρου για δημιουργία αποτεφρωτήρα σε περιφερειακό επίπεδο μέσω του ΕΔΣΝΑ.

Με την ευκαιρία όμως της συζήτησης έγινε και μια συνοπτική αναφορά στο σημαντικό έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Αναφέρθηκε ότι από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν εκτελεστεί 4 έργα συνολικής αξίας 200.000 Ευρώ που αφορούν στις εξής εργασίες:

  1. Καθαίρεση υπαρχόντων γραφείων, παλαιού οστεοφυλακίου καθώς και του ανθοπωλείου.
  2. Δημιουργία νέου γραφείου, και χώρου ψυκτικού θαλάμου.
  3. Κατασκευή νέων τουαλετών κοινού.
  4. Μεταφορά οστεοφυλακίου στο χώρο του πρώην μαρμαρογλυφείου.
  5. Ανακατασκευή στέγης και αλλαγή όψεων κυλικείου.
  6. Ανακατασκευή εισόδου κοιμητηρίου όπου τοποθετήθηκε σταμπωτό δάπεδο εξωτερικού χώρου και νέα πόρτα εισόδου.
  7. Τοποθέτηση στύλων για την αναγραφή των διαδρόμων και τομέων του κοιμητηρίου.
  8. Επισκευή στέγης Εκκλησίας .
  9. Τοποθέτηση νέων υδρορροών.
10. Αντικατάσταση πλακών δαπέδου σε διάδρομους του κοιμητηριού, διαμόρφωση διαδρόμων με πλατύσκαλα στο Γ & Δ τμήμα, τοποθέτηση κάγκελου στο διάδρομο Γ14, επισκευή στα 8 παγκάκια της εισόδου και ανύψωση τους και επισκευή στέγης στον προθάλαμο WC με προσθήκη ψευδοροφής και αντικατάσταση κεραμιδιών.
11. Κατασκευή 465 νέων οστεοφυλακίων.

Για το 2016 έχει προβλεφθεί κατασκευή διαφόρων διαμορφώσεων όπως κουπαστές, βελτίωση των διαδρόμων, περίφραξη κλπ. προϋπολογισμού 12000 ευρώ και η κατασκευή νέων οστεοφυλακίων προϋπολογισμού 12000 ευρώ. Περαιτέρω μέσω του νόμου των αυθαιρέτων Ν.4178/13 νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίρια εντός του Δημοτικού Κοιμητηρίου και από τον Ιούνιο του 2013 έχει εγκριθεί και εφαρμόζεται Κανονισμός Λειτουργίας.

Τέλος, στο Δημοτικό Συμβούλιο ελήφθησαν πλήθος αποφάσεων που αφορούν στη λειτουργία του Δήμου σε επίπεδο εκτέλεσης έργων, έγκρισης μελετών, προώθησης δράσεων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καθώς επίσης και παραχωρήσεις χώρων στάθμευσης λόγω αναπηρίας.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.