ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Ο Δήμος Ηλιούπολης στο πλαίσιο των συνεχών παρεμβάσεων και δράσεων για ανθρώπινη, καθαρή και λειτουργική πόλη και με ιδιαίτερη ευαισθησία στην προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος και στην ποιότητα ζωής συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά στην Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας (16-22/9/2017) και καλεί όλους τους Δημότες να συμμετάσχουν ενεργά επιλέγοντας την Παρασκευή 22/9/2017 να μετακινηθούν χωρίς αυτοκίνητο.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης. Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2017 είναι «Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα». Προωθεί τις λύσεις συνεργατικής κινητικότητας και επισημαίνει τα πλεονεκτήματα των καθαρότερων τρόπων μεταφοράς. Οι τεχνολογίες έξυπνης μεταφοράς μπορούν επίσης να διευκολύνουν την από κοινού μετακίνηση. Οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν τις επιλογές συνεργατικής κινητικότητας που είναι διαθέσιμες για τη μετακίνηση στις πόλεις τους, αλλά και για τη μετακίνηση ανάμεσα σε κωμοπόλεις και πόλεις και σε περιαστικές περιοχές.

Ο Δήμος Ηλιούπολης στο πλαίσιο υλοποίησης σημαντικών μόνιμων παρεμβάσεων για την βελτίωση της κινητικότητας στην πόλη, προχώρησε στην Αναδιάρθρωση της Δημοτικής Συγκοινωνίας με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της Ηλιούπολης και την καλύτερη σύνδεση της πόλης με τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ.

Ακόμα, ο Δήμος υποστηρίζοντας την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση των οχημάτων για πιο καθαρή ενέργεια στην μετακίνηση, για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, και για την προστασία του περιβάλλοντος, προχωρεί άμεσα στην εγκατάσταση στήλης δωρεάν φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και σε σύντομο χρόνο στην αγορά ηλεκτρικού οχήματος για δωρεάν μετακίνηση των δημοτών στον πιο κεντρικό εμπορικό δρόμο και στον μικρό οδικό δακτύλιο στο κέντρο της πόλης.

Η οδική ασφάλεια κατά προτεραιότητα των μαθητών αποτελεί ύψιστη υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Γι’ αυτό ο Δήμος Ηλιούπολης ξεκινά για τα επόμενα δύο χρόνια ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα οδικής ασφάλειας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Π. Μυλωνάς» για τους μαθητές της πόλης. Επίσης στο πλαίσιο ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας έχει πραγματοποιηθεί καταγραφή και στατιστική επεξεργασία των οδικών ατυχημάτων στην πόλη, έχουν εντοπισθεί τα σημεία με τα περισσότερα ατυχήματα, και σύντομα θα εκπονηθεί μελέτη για τις απαραίτητες παρεμβάσεις (σημάνσεις, βελτιώσεις κ.λ.π.) στα σημεία με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα, προκειμένου, με την υλοποίηση των παρεμβάσεων αυτών, να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια στα πλέον επικίνδυνα σημεία, και κατ’ επέκταση και σε ολόκληρη την πόλη.

Το Νομικό Πρόσωπο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης» (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) διοργανώνει στις 24/9/2016 «Ποδηλατική Βόλτα στη Πόλη» στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας αθλητισμού “Be active”. Στην ποδηλατοδρομία συμμετέχουν όλες οι ηλικίες. Σημείο έναρξης και λήξης της Διαδρομής είναι η Πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Ώρα έναρξης 10:00π.μ.! Δεν κάνουμε αγώνα ταχύτητας- Απολαμβάνουμε την παρέα και την διαδρομή στη πόλη!

Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.