ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο

Ένα Επιμορφωτικό Σεμινάριο που απευθύνεται σε καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθηγητές φροντιστηρίων, ανέργους καθηγητές, σχολικούς συμβούλους, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, 17:00 – 21:00 και το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, 10:00 – 14:00, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, από το Future Library και το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ).

Tα Σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερεις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες (Ηλιούπολη, Κερατσίνι, Μεταμόρφωση, Βέροια) του Δικτύου Βιβλιοθηκών του Future Library, θα απευθύνονται κυρίως σε καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης και θα αφορούν τέσσερεις κύκλους μαθημάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος:
1. Αρχαία Ελληνικά
2. Νέα Ελληνικά
3. Ιστορία
4. Οικονομία

Κατά τη διάρκειά τους, διακεκριμένοι ερευνητές που υπηρετούν σε πανεπιστήμια και σε επιστημονικά ιδρύματα της χώρας θα δώσουν τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να ενημερωθούν για τις πιο πρόσφατες μεθόδους και τα πορίσματα της επιστημονικής τους έρευνας.
Με τον τρόπο αυτό, γίνεται ένα βήμα για την περαιτέρω κατάρτιση των εκπαιδευτικών  αλλά και για τη δημιουργία ειδικότερου κοινού για τις βιβλιοθήκες, κοινού που θα τις αναγνωρίζει ως κέντρα μάθησης και δημιουργικότητας.

Τα Σεμινάρια που χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από το ΚΙΚΠΕ έχουν προγραμματιστεί για την περίοδο Οκτωβρίου 2015 – Φεβρουαρίου 2016 και οι ημέρες της διεξαγωγής τους θα είναι πάντα Παρασκευή (5 μ.μ.- 9 μ.μ.) και Σάββατο (10 π.μ.- 2 μ.μ.).

Το πρώτο Σεμινάριο, θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 και το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

17:00-19:00
●   Το δεύτερο βιβλίο των Ηθικών Νικομαχείων: ο ορισμός της ηθικής αρετής και οι συνέπειές του.
Με τον Σπύρο Ράγκο, Αναπληρωτή Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και Φιλοσοφίας Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστήμιο Πατρών.

19:00-21:00
●  Τάκης Σινόπουλος, «Ο καιόμενος»: οι όροι και τα όρια του ποιητικού μοντερνισμού.
Με τον Ευρυπίδη Γαραντούδη, Καθηγητή Νεοελλληνικής Φιλολογίας, Τμήμα Φιλολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.   

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

10:00-12:00
●    Ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος Κατοχή-Αντίσταση.
Με τον Πολυμέρη Βόγλη, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

12:00-14:00
● Βασικές έννοιες για την απασχόληση: Οικονομικές διακυμάνσεις-πληθωρισμός –ανεργία.
Με την Ζιζή Σαλίμπα, Δρ. Οικονομολόγο της Εργασίας - Εμπειρογνώμονα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη | Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Είναι απαραίτητη η προεγγραφή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης τις ώρες λειτουργίας της (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 10.00-20.00 και Τρίτη, Πέμπτη 10.00-16.00) και με email. Υπεύθυνοι εγγραφών: Μαρία Καραγκούνη, Εύη Μπουσούνη τηλ. επικοινωνίας: 2109948344.
Διευκρινίζεται  ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν και τα τέσσερα Σεμινάρια, αρκεί να δηλώσουν τον τίτλο του σεμιναρίου που τους ενδιαφέρει.

Βρείτε την αίτηση συμμετοχής εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες:
Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης: 2109948344
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.edu.futurelibrary.gr

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.)-ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
Νικομάχου 18, 16341, Κ. Ηλιούπολη
Τηλέφωνα: 210 9940699 - Fax: 210 9940105
www.politismos-ilioupoli.gr • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.