ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο

Η Λέσχη Ανάγνωσης Ηλιούπολης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα δέκα χρόνια λειτουργίας της, φιλοξενεί την Έφη Μαρκουλάκη, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης. την Τετάρτη 22/3/2017, στις 6 μ.μ., σε μια ομιλία με θέμα «Λογοτεχνία και Μουσική».

Η Έφη Μαρκουλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960.

Σπούδασε Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο Πάτρας (πτυχίο 1986)  και πιάνο στο Eλληνικό και το Πατραϊκό Ωδείο (πτυχίο 1983). Παρακολούθησε για δύο χρόνια τα μαθήματα της Δραματικής Σχολής ΠEΛOY KATΣEΛH (1983- 85) και συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις.

Kατόπιν συνέχισε τις μουσικές της σπουδές, παίρνοντας μαθήματα πιάνου, φλάουτου και Aνώτερων Θεωρητικών. Δίπλωμα Σύνθεσης πήρε το 2001 και συνέχισε με μαθήματα μουσικής ανάλυσης με τον Ανάργυρο Δενιόζο. Σύνθεση μελέτησε επιπλέον με τους Toshio Hosokawa, Michael Jarrell, Jonathan Harvey, Γιώργο Απέργη, Liza Lim, Enno Poppe κ.ά. σε εξειδικευμένα στη σύγχρονη μουσική σεμινάρια στην Ευρώπη ενώ έχει παρακολουθήσει και αρκετά σεμινάρια πιάνου, οργανογνωσίας και μουσικής ανάλυσης με διάφορους σημαντικούς καθηγητές.

Έργα της έχουν παρουσιαστεί από την “Oρχήστρα των Xρωμάτων”, την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, το μουσικό σύνολο “Κέλαδος”, το “Ολυμπιακό Τρίο” κά. Μερικά από τα σημαντικότερα είναι: “Iογέννητη” (1999) και “Ιππείς” (2003) για πιάνο, “Xορδές” ( 2003) για βιολί και πιάνο, “Tριωδία” ( 2004) για βιολί, σαξόφωνο και πιάνο, “Χορός αρ. 2” (2005) για κιθάρα, “Σαν Πρελούδιο” (2006) για δέκα όργανα,  “Ένα Ξωτικό στον Υπολογιστή μου” (2007) για φωνές, 4 όργανα και αφηγήτρια, “Άϊ – Ρούμπα” (2008) για φωνές, ενόργανο σύνολο, υποκριτές και μαγνητοταινία, “Γλυπτό” (2008) για σόλο άλτο φλάουτο και video art,  “Κουαρτέτο για το Αφήλιο του Χρόνου” (2010) για 4 όργανα, σειρά έργων για σόλο κιθάρα και για σύνολα με κιθάρα κά.

Με στόχο τη γνωριμία των σπουδαστών με το σύγχρονο πιάνο, πρόσφατα κυκλοφόρησε μία συλλογή πρωτότυπων κομματιών της, επιπέδου κατωτέρας σχολής με τίτλο “ΠΙΑΝΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ” από τις εκδόσεις “Φ.ΝΑΚΑΣ”.

Επιπλέον έχει επιμεληθεί μουσικά και έχει γράψει τη μουσική για πέντε θεατρικές παραστάσεις, έχει οργανώσει αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις και έχει συμμετάσχει με άρθρα της σε διάφορα περιοδικά.  Για τα ποιήματά της έχει βραβευτεί  με αργυρό μετάλλιο από τη X.O.N.  και δύο φορές από την Eταιρεία Eλλήνων Λογοτεχνών. Έχει εκδόσει μία ποιητική συλλογή και μία μουσική ιστορία σε σκίτσα.

Eίναι μέλος της Ένωσης Eλλήνων Mουσουργών από το 2004.

Διδάσκει πιάνο από το 1983 και θεωρητικά από το 1991 σε διάφορα ωδεία στην Αθήνα.

Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) – Γρηγόρης Γρηγορίου» προσφέρει, την ευκαιρία στους κατοίκους της πόλης μας να απολαύσουν ξεχωριστές μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις και να ξεναγηθούν σε σημαντικά μουσεία και μνημεία, με ομαδικό εισιτήριο και δωρεάν μεταφορά με το λεωφορείο του Δήμου.

Οι "διαδρομές" θα πραγματοποιηθούν από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2017.

Κυριακή 2 Απριλίου: «Η Ιδέα» του Γκούσταβ Χολστ – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής παρουσιάζει ένα από τα πιο ευφάνταστα έργα του παγκόσμιου μουσικού θεάτρου για παιδιά, με υπόθεση που μπορούν να απολαύσουν το ίδιο και οι ενήλικες.

Σε ένα βασίλειο, ένας άβουλος πλην βολεμένος βασιλιάς, μία αυταρχική βασίλισσα, ένας κατά φαντασίαν έξυπνος πρωθυπουργός, η όχι καλών προθέσεων πρώτη κυρία του, ένας βασιλικός φρουρός μάλλον χαμηλού δείκτη νοημοσύνης αλλά με παγιωμένη υπερεξουσία και η φυσιολογική, πρακτική σύζυγός του, έχουν βρει τις ισορροπίες τους και συμβιώνουν αρμονικά με το λαό που αρκείται στις στοιχειώδεις απαιτήσεις να ζει ήρεμα και χαρούμενα. Η ξαφνική αρρώστια του πρωθυπουργού ταράζει την καθημερινότητα λαού και αρχών, ενώ ο πυρετός και η καταρροή δίνουν τροφή στο μυαλό του ασθενούς να συλλάβει την υπέρτατη ιδέα…

Το λιμπρέτο της Ιδέας υπογράφει ο Φριτζ Μπενίκε Χαρτ, ενώ τη μετάφραση- προσαρμογή συνυπογράφουν οι Νίκος Βασιλείου, που διευθύνει μουσικά και Σίμος Παπαναστασόπουλος, που αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία.    

Τραγουδούν: Χριστίνα Ασημακοπούλου, Ελένη Δαβού, Μιχάλης Κατσούλης, Κωστής Ρασιδάκης, Μαριλένα Χρυσοχοΐδη, Μιχάλης Ψύρρας.

Συμμετέχει η Παιδική – Νεανική Χορωδία Όπερας Νέων υπό τη Διεύθυνση της Μαρίας Λυμπεράκου και Αναστάσιου Στέλλα.

Τιμή ομαδικού εισιτηρίου: 6 €                                             

Προαγορά εισιτηρίου έως και 24/3/2017

Ώρα έναρξης παράστασης: 11.00                                   

Ώρα αναχώρησης λεωφορείου από το Δημαρχείο Ηλιούπολης: 10.00

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.)-ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
Νικομάχου 18, 16341, Κ. Ηλιούπολη
Τηλέφωνα: 210 9940699 - Fax: 210 9940105
www.politismos-ilioupoli.gr • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.