ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Στην πρωτοπορία των νέων εφαρμογών για τις αστικές συγκοινωνίες και της στενής συνεργασίας που αναπτύσσει ο ΟΑΣΑ με τους Δήμους μπαίνει η Ηλιούπολη, μετά την συνάντηση που πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ κ. Ιωάννης Σκουμπούρης στο Δημαρχείο της Ηλιούπολης.

Πρώτο θέμα συνάντησης ήταν ο συγχρονισμός και η σωστή τοποθέτηση των 30 Έξυπνων Στάσεων που εγκαταστάθηκαν στην Ηλιούπολη. Σημειώνουμε ότι η Ηλιούπολη είναι ο Δήμος όπου εγκαταστάθηκαν οι περισσότερες Έξυπνες Στάσεις του ΟΑΣΑ. Συνεργεία μηχανικών του ΟΑΣΑ και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου επιθεώρησαν τις στάσεις και σημείωσαν τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών. Ο κ. Σκουμπούρης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ηλιούπολη και γι’ αυτό επισκέφθηκε ο ίδιος τον Δήμο, καθώς Έξυπνες στάσεις έχουν ήδη εγκατασταθεί και στην Δημοτική Συγκοινωνία και στόχος είναι τα δύο συστήματα να συνδεθούν και να συγχρονιστούν.

Δεύτερο σημείο της συνάντησης αποτέλεσε η προοπτική να αναλάβει ο ΟΑΣΑ την συντήρηση των οχημάτων της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Ένα αίτημα του Δήμου που είδε με μεγάλο ενδιαφέρον ο κ. Σκουμπούρης.

Τρίτο θέμα της συνάντησης ήταν η εγκατάσταση της πρώτης Στάσης Υγείας που προτίθεται να εγκαταστήσει ο ΟΑΣΑ στους Δήμους της Αττικής. Αρχικά θα υπάρξει ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε κάποιους δήμους με πρώτον αυτόν της Ηλιούπολης. Η Στάση Υγείας θα είναι μια στεγασμένη κατασκευή με ιατρικό προσωπικό όπου κάθε πολίτης ανεξαιρέτως θα μπορεί να κάνει εξετάσεις ή να παίρνει ιατρικές συμβουλές. Η Ηλιούπολη επιλέχτηκε λόγω του ότι έχει αναπτυγμένο ήδη ένα πολύ σημαντικό και αποτελεσματικό δίκτυο υπηρεσιών υγείας και αποτελεί έναν πολύ χρήσιμο εταίρο για τον ΟΑΣΑ στο νέο του εγχείρημα.

Τέταρτο σημείο της συνάντησης αποτέλεσε το μοντέλο της Κινητής Δημοτικής Βιβλιοθήκης που διαθέτει η Ηλιούπολη και θέλει να εγκαταστήσει και ο ΟΑΣΑ. Ο κ. Σκουμπούρης αφού έλαβε την σχετική ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας από τον Δήμαρχο, εκδήλωσε την επιθυμία επισκεφθεί επί τόπου μία από τις πλατείες όπου θα βρίσκεται το Λεωφορείο για να παρακολουθήσει από κοντά την διαδικασία.

Τέλος ο κ. Σκουμπούρης δήλωσε στον Δήμαρχο κ. Βαλασόπουλο την επιθυμία συνεργασίας σε ειδικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας που θα εκπονήσει ο ΟΑΣΑ μαζί με μια ομάδα δήμων.

Ήδη, συνεργάτες του κ. Σκουμπούρη και του κ. Βαλασόπουλου, πραγματοποίησαν συνάντηση όπου εντόπισαν τις πηγές χρηματοδότησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου στις ήπιες μορφές μετακίνησης, στην ανάπτυξη υποδομών της μετακίνησης πεζή και της καλύτερης εξυπηρέτησης των μαθητών στις μετακινήσεις τους με το λεωφορείο και το ποδήλατο.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.