ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Τη λειτουργία γραφείου που θα παρέχει συμβουλές για την εξοικονόμηση ενέργειας, ξεκινάει από την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 ο Δήμος Ηλιούπολης στην συμβολή των οδών Θέμιδος 2 & Γληνού.

Σκοπός του γραφείου είναι η ενημέρωση του κοινού και η παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών σε οικιακούς καταναλωτές, επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες της Ηλιούπολης σχετικά με θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι, μετά από μια σύντομη ενεργειακή καταγραφή των θερμικών και ηλεκτρικών φορτίων, των καταγεγραμμένων καταναλώσεων, και των πραγματικών αναγκών τους, θα μπορούν να πληροφορούνται :

α) ποιά μέτρα και πως μπορούν να τα εφαρμόσουν στις κτιριακές και τις ηλεκτρομηχανολογικές τους εγκαταστάσεις, ώστε να πετύχουν μείωση των ενεργειακών τους καταναλώσεων, και άρα μείωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος,

β) ποιά είδη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (π.χ. ηλιακή ενέργεια, αιολική ενέργεια, επιφανειακή γεωθερμία, βιομάζα) ταιριάζουν στα ενεργειακά χαρακτηριστικά του ενδιαφερομένου, και πως θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, ώστε ο ενδιαφερόμενος όχι μόνον να έχει οικονομία στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και να έχει ένα πιθανό έσοδο από την αξιοποίηση αυτή, και

γ) πως να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές απαιτήσεις όλων των παραπάνω δράσεων είτε μέσω χρηματοδότησής τους είτε μέσω επιδότησής τους μετά από ένταξη σε εθνικά ή Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Το γραφείο θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη από 17:30 έως 20:00, Θέμιδος 2 και Γληνού.

Η παροχή ενημέρωσης και συμβουλευτικών υπηρεσιών θα γίνεται δωρεάν από τον κύριο Ανδρέα Κόρα, Διδάκτορα σε ενεργειακά θέματα και ειδικό σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.