ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Σοβαρές συνέπειες για την Ηλιούπολη είχε η χθεσινή αναπάντεχη καταιγίδα που μετέτρεψε σε ποτάμια τους δρόμους της πόλης. Σε χρόνο μηδέν κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός του Δήμου καθώς και η ομάδα εθελοντών πολιτικής προστασίας, η Περιφέρεια Αττικής και ιδιώτες που με κάθε μέσο προσπάθησαν και κατάφεραν να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Όλη τη νύχτα τα συνεργεία προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να καθαρίσουν δρόμους, πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους από τους τόνους λάσπης που μεταφέρθηκαν από το βουνό.

Θα ξεκινήσουν άμεσα:

Οι εργασίες αποκατάστασης της μάντρας του Νεκροταφείου (κατασκευή με τσιμεντόλιθους!!!)
Ο καθαρισμός και η αποκατάσταση των φραγμάτων και των δασικών δρόμων
Οι περιοχές γύρω από το δάσος που θέλουν προστασία.

Θυμίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή της Ηλιούπολης έχει δρομολογήσει πλήρες πρόγραμμα αντιπλημμυρικών έργων για την θωράκιση της πόλης που βρίσκεται σε εξέλιξη συνολικού κόστους 11.500.000€ που καλύπτεται εξολοκλήρου από κονδύλια του ΕΣΠΑ μέσω της Περιφέρειας Αττικής.

Μόλις πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του έργου που αφορά στην κατασκευή των βασικών συλλεκτήριων αγωγών Σ2,μήκους 1400 μ., που ακολουθεί τη Λ. Σοφ. Βενιζέλου, συνεχίζει περιμετρικά της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, και συμβάλλει στον κεντρικό αγωγόΣ3,μήκους 2650 μ., που ακολουθεί τις οδούς Μαραθωνομάχων – Πάρου – Αθηνών – Μαρίνου Αντύπα – Πλαπούτα – Πιπίνου, διέρχεται από το Πάρκο Καλαβρύτων.

Παράλληλα ο Σ.Π.Α.Υ. του οποίου προεδρεύει ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος εκπόνησε μελέτη μετά την περσινή πυρκαγιά και εκτέλεσε άμεσα έργα αντιστήριξης του εδάφους με κορμοδέματα και καθαρισμούς φραγμάτων με ίδιους πόρους, ως άμεσες ενέργειες για να αποφύγει τα χειρότερα.

Η χθεσινή όμως βροχή έδειξε ότι:

Χρειάζεται άμεσα να προχωρήσει το διαδημοτικό έργο αντιπλημμυρικών που θα θωρακίσει την περιοχή που ξεκινάει από τον Καρέα του Βύρωνα και μέσω της οδού Αναστάσεως θα καλύψει την περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Η μελέτη του έργου ολοκληρώνεται τον Ιούλιο και πρέπει άμεσα να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στο ρέμα της Πικροδάφνης όπου λίγο έλειψε να θρηνήσουμε θύματα.

Είναι άμεση προτεραιότητα να δοθούν τα υπεσχημένα χρήματα και να ξεκινήσει η πλήρης αναδάσωση και αποκατάσταση του Υμηττού για να αποφευχθούν οι κατολισθήσεις και η δημιουργία χειμάρρων που βάζουν σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες των κατοίκων.

Η Δημοτική αρχή της Ηλιούπολης όπως απέδειξε προχωράει με γοργούς ρυθμούς τις διαδικασίες στα όρια των αρμοδιοτήτων της. Πρέπει όμως και το Κράτος και η Περιφέρεια να δείξουν την ανάλογη εγρήγορση και ετοιμότητα απέναντι στις δικές τους αρμοδιότητες και ευθύνες.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.