ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Τεράστια επιτυχία είχε η πρώτη εξόρμηση εθελοντικής αναδάσωσης που διοργάνωσαν ο ΣΠΑΥ, οι Δήμοι Ηλιούπολης, Βύρωνα και Ελληνικού - Αργυρούπολης και το “Όλοι μαζί μπορούμε” τη Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας ανέβηκε στο βουνό στα τρία σημεία συνάντησης που είχαν ορίσει οι τρεις δήμοι και με μεγάλο ενθουσιασμό και όρεξη, συμμετείχε στην δενδροφύτευση 4.050 δενδρυλλίων, σε μια έκταση 58 στρεμμάτων εκατέρωθεν των δασικών δρόμων και σε βάθος είκοσι μέτρων.

Ήταν η υλοποίηση της πρώτης φάσης της μελέτης που έγινε από το ΣΠΑΥ για την αναδάσωση των 7.900 στρεμμάτων που κατέκαυσε η φωτιά της 17ης Ιουλίου 2015.

Μετά την ανακήρυξη της περιοχής ως αναδασωτέας και τον εντοπισμό των περιοχών όπου το βουνό δεν θα μπορούσε να αναζωογονηθεί από μόνο του, όπου ενδείκνυται η αναδάσωση και αφού μελετήθηκε επιστημονικά ο τρόπος και τα σημεία αναδάσωσης ο ΣΠΑΥ με τους τρεις δήμους προχώρησαν στην διάνοιξη λάκκων και στην διοργάνωση της εθελοντική αναδάσωσης.

Οι στόχοι:

ευαισθητοποίηση του κοινού

ενίσχυση της ιδέας του εθελοντισμού

επαναφορά του προϋπάρχοντος δάσους στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία

Ευχαριστούμε τις εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας για την αποφασιστική συμβολή τους και ενεργοποίησή τους στην οργάνωση της όλης επιχείρησης που εκτελέστηκε με άψογο τρόπο, τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηλιούπολης, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ηλιούπολης, την Ένωση Αποστράτων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, τον Σύλλογο του Αγίου Κων/νου, τις υπηρεσίες του Δήμου καθώς και όλους τους υπαλλήλους που βοήθησαν, την Δασική Υπηρεσία και την Πυροσβεστική, τα Σχολεία της περιοχής με τους εκπαιδευτικούς , εκπροσώπους του Τύπου και ιδιαίτερα τον ΣΚΑΪ. Επίσης τους Δημοτικούς Συμβούλους Ηλιούπολης: τον Αντιδήμαρχο κ. Καλαρρύτη, την κα Καπίρη, την κα Σερέτη, τον κ. Αντζινά, τον κ. Παπαδόπουλο, τον κ. Αντύπα και τον κ. Καλαντίδη.

Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ. και Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βασίλης Βαλασόπουλος ευχαριστεί τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς για την μαζική συμμετοχή τους και τους συγχαίρει για την ευαισθητοποίηση τους.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.