ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Σημαντικό βήμα για την προώθηση κατασκευής της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης, η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την πρόσληψη τεχνικού Συμβούλου για το έργο όπου εντάχθηκε & χρηματοδοτείται & η αναβάθμιση της Λεωφόρου Ειρήνης.

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την προώθηση της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης που θα συνδέσει υπόγεια την Υφιστάμενη Περιφερειακή Υμηττού (Αττική Οδό) με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, και θα ανακουφίσει κυκλοφοριακά την Ηλιούπολη, αλλά και θα επιτρέψει ευρείας κλίμακας αναπλάσεις ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης, έγινε χθες, με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής για πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου που θα προετοιμάσει τον διαγωνισμό για το έργο.

Δικαιώνεται η πολυετής μαχητική διεκδίκηση από τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή για την κατασκευή αυτού του πιο σημαντικού ίσως για την Ηλιούπολη έργου, και οι πολλαπλές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που έχουν γίνει κλιμακούμενες από το 2011 μέχρι σήμερα σε Υπουργεία, Κόμματα, Φορείς.

Καταλυτική για την προώθηση του έργου ήταν η Ημερίδα που διοργάνωσε πριν από έναν περίπου χρόνο ο Δήμος Ηλιούπολης για τη Σήραγγα, όπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της Περιφέρειας, των κομμάτων, φορέων του τεχνικού κόσμου, φορέων της πόλης.

Σημαντική ώθηση έδωσε και η υποστήριξη πρωτοβουλιών καθηγητών του ΕΜΠ και μελετητών για την σύνταξη τεχνικοοικονομικών προτάσεων για την υλοποίηση του έργου, ενώ καθοριστικής σημασίας για την προώθηση του έργου υπήρξε η πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Ηλιούπολης από κοινού με τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Χρήστο Καραμάνο με τον Γενικό Γραμματέα Συγχρηματοδοτούμενων Έργων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Απαιτείται εφεξής συνεχής συντονισμός και στενή συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων μερών, του Υπουργείου Υποδομών, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου, ώστε τα υπολειπόμενα βήματα για την υλοποίηση του έργου να γίνουν συντονισμένα, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Χαιρετίζουμε την χθεσινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς και τη διατυπωμένη θέληση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Παναγιώτη Πατσαβού να στηρίξει ενεργά την όλη προσπάθεια.

Δηλώνουμε επίσης ότι θα συνεχίσουμε αποφασιστικά τις παρεμβάσεις και την πίεση προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να μη χαθεί άσκοπα χρόνος, να προχωρήσουν γρήγορα οι απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου. Δεν έχουμε την πολυτέλεια καθυστερήσεων, όταν η πόλη μας καθημερινά υποφέρει από το τεράστιο φορτίο της διαμπερούς υπερτοπικής κυκλοφορίας.

Χαιρετίζουμε επίσης την ένταξη ως νέου έργου στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων έτους 2017 της Περιφέρειας Αττικής, του έργου “Αναβάθμιση Αστικού Περιβάλλοντος Λεωφόρου Ειρήνης Δήμου Ηλιούπολης”, με μελέτη που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, προϋπολογισμού 850.000€. Με το έργο αυτό θα πραγματοποιηθούν εκτεταμένες παρεμβάσεις λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης στα πεζοδρόμια και τις παρόδιες ζώνες της Λεωφόρου Ειρήνης, του πιο κεντρικού εμπορικού δρόμου της Ηλιούπολης.

Παραθέτονται όλα τα link σχετικά με το θέμα της Αστικής Σήραγγας και τις ενέργειες που έχουν γίνει:

https://www.facebook.com/valasopoulosvasilis/photos/a.666591560035408.1073741837.665163666844864/1170913542936538/?type=3&theater
https://www.facebook.com/pg/valasopoulosvasilis/photos/?tab=album&album_id=1166988743329018
https://www.facebook.com/valasopoulosvasilis/photos/gm.1532496037047824/1165655093462383/?type=3&theater
https://www.facebook.com/valasopoulosvasilis/posts/1161585533869339

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.