ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Οπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία Αττικό Μετρό, η Γραμμής 4 του μητροπολιτικού σιδηροδρόμου της Αθήνας με τερματικό σταθμό την Ηλιούπολη και συγκεκριμένα την Αγία Μαρίνα, δημοπρατήθηκε και κατατέθηκαν οι φάκελοι τεσσάρων υποψηφίων αναδόχων.

Η παραπάνω εξέλιξη σηματοδοτεί την εκκίνηση της υλοποίησης, του μεγαλύτερου έργου υποδομής, προϋπολογισμού δημοπράτησης για την πρώτη φάση 1, 45 δισ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ, που εκτελείται αυτή τη στιγμή στην Ε.Ε. και το οποίο θα σημάνει την ολοκληρωμένη κυκλική σύνδεση της Ηλιούπολης με την Αθήνα και με όλο το λεκανοπέδιο από τον Πειραιά μέχρι την Λυκόβρυση.

Είναι ένα γεγονός ορόσημο για την αλλαγή ποιότητας ζωής στην Ηλιούπολη σε συνδυασμό με την εγκεκριμένη χρηματοδότηση της υπόγειας σύνδεσης της Αττικής Οδού με την Λ. Βουλιαγμένης.

Με τις άοκνες προσπάθειες, τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης και την μεθοδική τεκμηρίωση του δήμου μας, σε λίγο καιρό η Ηλιούπολη δεν θα έχει καμία σχέση με τις σημερινές κυκλοφοριακές επιβαρύνσεις και η εξυπηρέτηση των πολιτών, η περιβαλλοντική αναβάθμιση και η λειτουργία της πόλης, θα την πλασάρουν σε μια από τις πιο σύγχρονες Ευρωπαϊκές αστικές περιοχές.

Οι αγώνες μας δικαιώνονται και όλοι μαζί συνεχίζουμε με μεγαλύτερο ενθουσιασμό.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.