ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Όπως είναι πια γνωστό σε όλους, ο Δήμος Ηλιούπολης είναι από τους πρώτους έξι Δήμους στην Ελλάδα που εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Τράπεζας Επενδύσεων για την αντικατάσταση όλου του Ηλεκτροφωτισμού της πόλης με λαμπτήρες Led νέας τεχνολογίας.

Το σύστημα της τηλεδιαχείρισης με το οποίο θα γίνεται ο χειρισμός των λαμπτήρων από κεντρική μονάδα ελέγχου στο Δημαρχείο δεν θα εξασφαλίσει μόνο την εξοικονόμηση ενέργειας με την δυνατότητα της επιλεκτικής ρύθμισης επιπέδων φωτισμού σε συγκεκριμένους λαμπτήρες, αλλά την άμεση, εντός 48 ωρών, όπως επιτάσσουν οι προδιαγραφές, αποκατάσταση οποιασδήποτε βλάβης. Έτσι δεν θα χρειάζεται κανένας πολίτης να ειδοποιήσει το Δήμο για οποιαδήποτε βλάβη στο δίκτυο αφού αυτή θα ανιχνεύεται και θα αποκαθίσταται αυτόματα.

Επίσης θα εξασφαλιστεί στο μέγιστο δυνατό η εξάλειψη της φωτορύπανσης, η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα και η αύξηση της θερμότητας.

Η υποδομή του Δήμου Ηλιούπολης στον ηλεκτροφωτισμό έχει να αλλάξει εδώ και 30 χρόνια.

Οι συχνές βλάβες οφείλονται:

Στα πεπαλαιωμένα συστήματα φωτισμό της πόλης.
Στους λαμπτήρες που χρονολογούνται εδώ και δεκαετίες.
Στην έλλειψη προσωπικού του Δήμου που σήμερα διαθέτει μόνο δύο ηλεκτρολόγους μόνιμους που έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το καλαθοφόρο για την αλλαγή τους.

Ο Δήμος, μέχρι να ολοκληρωθεί ο Διαγωνισμός για την πλήρη αλλαγή του συστήματος ηλεκτροφωτισμού με λαμπτήρες LED με το υφιστάμενο προσωπικό αλλάζει κατά μέσο όρο 2000 λαμπτήρες ετησίως.
Αρχές Απριλίου και με την έλευση τριών ακόμα μονίμων ηλεκτρολόγων ο Δήμος θα επιταχύνει τις αλλαγές λαμπτήρων που έχουν καεί μέχρι την τοποθέτηση του καινούριου συστήματος.

Ζητούμε την υπομονή και την κατανόηση των πολιτών μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.