ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Μια τεράστια αλλαγή στην φιλικότητα του Υμηττού για τους περιπατητές, επήλθε με την επιχείρηση σηματοδότησης και διάνοιξης μονοπατιών που οργάνωσε ο ΣΠΑΥ σε συνεργασία με τους Δήμους μέλη του και την εξειδικευμένη – πιστοποιημένη εταιρεία TERRAIN.

Παράλληλα ξεκίνησαν και οι εργασίες Πυλών Εισόδου στον Υμηττό από την Αγία Παρασκευή, την Καισαριανή και την Ηλιούπολη.

Είναι μια επιχείρηση – εκστρατεία σύμφωνα με τον μεγάλο στόχο της Διοίκησης του ΣΠΑΥ, να αυξηθεί στο μέγιστο δυνατό η επισκεψιμότητα των πολιτών και το ενδιαφέρον για το βουνό μας.

Στον Υμηττό καθαρίστηκαν τα μονοπάτια, με κατάλληλες ενδεδειγμένες παρεμβάσεις έγιναν πιο ασφαλή και προσπελάσιμα χωρίς να χάνουν στο ελάχιστο την υφή της αγνής φύσης, σημάνθηκαν με ξύλινες διακριτικές πινακίδες για να διευκολύνονται οι ολοκληρωμένες, ευχάριστες και ασφαλείς διαδρομές, αντικαταστάθηκε όλος ο παλιός και επικίνδυνος εξοπλισμός αναψυχής και ξεκούρασης, τοποθετήθηκαν νέοι ξύλινη χάρτες στην θέση των παλιών σκουριασμένων μεταλλικών και καθαρίστηκαν όλες οι διαδρομές από τα ενοχλητικά και ανθυγιεινά σκουπίδια.

Παράλληλα τοποθετήθηκαν και τραπεζόπαγκοι δασικής αναψυχής σύμφωνα με τις διεθνείς περιβαλλοντικές προδιαγραφές και συνδέθηκαν οι πρώτες πύλες εισόδου με τα αξιοθέατα του Υμηττού με χάρτες και σημεία ξεκούρασης.

Ο Υμηττός μετατρέπεται σε ένα μαγευτικό μητροπολιτικό πάρκο ειδικής προστασίας που θα προσφέρει το οξυγόνο του σε όλη την Αττική και παράλληλα θα αποτελεί και ένα τόπο προορισμού και αναψυχής προσφέροντας μια άλλη ποιότητα ζωής στους κατοίκους.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.