ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Η πολύχρονη, σφοδρή αντιδικία του Δήμου Ηλιούπολης, σε συνεργασία με το Ελληνικό Δημόσιο και τους όμορους Δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου, κατά των κληρονόμων Νάστου έφτασε στο τέλος της.

Μετά την συντριπτική ήττα που υπέστησαν οι κληρονόμοι Νάστου έληξε επιτέλους η σαραντάχρονη και πλέον αντιδικία και πλέον κατά τρόπο αμετάκλητο κρίθηκε ότι τα ακίνητα αυτά ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Οι κληρονόμοι Νάστου, απόγονοι καταπατητών, με αλλεπάλληλες αγωγές διεκδικούσαν χωρίς δισταγμό εκατοντάδες στρεμμάτων εντός σχεδίου πόλης - τα περισσότερα στα διοικητικά όρια του Δήμου μας – ισχυριζόμενοι αναληθώς ότι τους ανήκουν αφού ανήκαν δήθεν στους προγόνους τους.

Για να στηρίξουν τους απαράδεκτους και αναληθείς ισχυρισμούς τους, υποστήριζαν ότι, οι δικαιοπάροχοί τους είχαν στην ιδιοκτησία τους τσιφλίκι που έφτανε ακόμη και μέχρι την κορυφογραμμή του Υμηττού!

Τις αναληθείς αυτές αγωγές και τους ισχυρισμούς τους ο Δήμος μας αντιμετώπισε σταθερά και ανυποχώρητα από την εποχή του αείμνηστου Δημάρχου Δημήτρη Κιντή μέχρι σήμερα τόσο σε δικαστικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Η σημερινή δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο όπως και όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι συγκρούστηκε με τους καταπατητές έχοντας στο πλευρό της όπως πάντα τον λαό της πόλης μας.

Σήμερα είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι εκδόθηκε ήδη η υπ.’ αριθμ. 826/2018 απόφαση του Αρείου Πάγου (Γ’ Τμήμα) προς τον οποίον είχαν προσφύγει οι κληρονόμοι Νάστου προκειμένου να ανατρέψουν την σε βάρος τους απόφαση του Εφετείου Αθηνών.

Ο Άρειος Πάγος με την παραπάνω απόφασή του απέρριψε τόσο την αναίρεσή τους όσο και τους πρόσθετους λόγους που επικαλέστηκαν. Πιστεύουμε ότι η συνεισφορά του Δήμου μας υπήρξε στη μεγάλη αυτή νίκη καθοριστική.

Με το θάρρος που μας δίνει ο αγώνας που δώσαμε, χωρίς τον οποίον είναι βέβαιο ότι τα ακίνητα αυτά θα είχαν μετατραπεί σε πολυκατοικίες, ζητούμε από την Κυβέρνηση της Αριστεράς, να υλοποιήσει έστω και σταδιακά, αλλά σύντομα την υπόσχεσή της για οριστική παραχώρηση των ακινήτων αυτών στον Δήμο μας, προς όφελος των πολιτών και ιδιαίτερα της νεολαίας της πόλης μας.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.