ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Σημαντικές αποφάσεις έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 24/5/2018.

Καταρχήν έκανε δεκτή την επιχορήγηση του Υπ. Εσωτερικών και συγκεκριμένα του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για την Προμήθεια και Τοποθέτηση Εξοπλισμού για την αναβάθμιση των Παιδικών Χαρών προϋπολογισμού 350.000,00 ευρώ. Με το συγκεκριμένο έργο ο Δήμος Ηλιούπολης θα αντικαταστήσει υπάρχοντα όργανα λόγω της παλαιότητάς τους. Επίσης θα προμηθευτεί νέα σύνθετα όργανα μεγάλου μεγέθους με στόχο την πρόκληση νέου ενδιαφέροντος των παιδιών-χρηστών ώστε να καλύπτεται η ανάγκη για σωματική και νοητική ανάπτυξή τους, μέσω της ψυχαγωγίας τους.

Δεύτερη σημαντική απόφαση αφορούσε στην «Διάθεση θέσεων προγράμματος Μαθητείας στα ΕΠΑΛ και ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στις ΕΠΑΣ και ΙΕΚ Ο.Α.Ε.Δ. για το σχολικό έτος 2018», σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 65092/24-4-2018 εγκύκλιο του  Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Οι προτεινόμενες ειδικότητες έχουν άμεση σχέση με τις ασκούμενες από το Δήμο Ηλιούπολης δραστηριότητες όπου υπάρχουν οργανωμένες υπηρεσίες στις οποίες οι μαθητές των ΕΠΑ.Σ και των ΕΠΑ.Λ και των ΙΕΚ θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση. Σύμφωνα με τα ανωτέρω, ο Δήμος Ηλιούπολης δύναται να προσφέρει νέες θέσεις πρακτικής άσκησης, συνολικά δεκαοκτώ (18) ατόμων στις ειδικότητες μαθητών των Α) ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Ο.Α.Ε.Δ. (16 άτομα)  Β) ΕΠΑ.Λ (2 άτομα).

Η τρίτη σημαντική απόφαση αφορούσε στην παράταση συμβάσεων εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου δύο (2) ατόμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου από 1/6/2018 έως 31/05/2019, με δυνατότητα νέας παράτασης έως τη λήξη του προγράμματος, για την υλοποίηση της Δομής «Παροχής Βασικών Αγαθών Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ηλιούπολης».

Με την υπ΄. αριθμ.2876/17-11-2016 απόφαση της Περιφερειάρχη Αττικής, εντάχθηκε η Πράξη «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ηλιούπολης», στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων-Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής του Ε.Π. «Αττική 2014-2020» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Η πράξη αφορά την 3ετή λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου στο Δήμο Ηλιούπολης, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Οδηγό Εφαρμογής και Λειτουργίας Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών.

Έτσι, ο Δήμος Ηλιούπολης συνεχίζει μέσα στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, να αναπτύσσει και τις υποδομές του και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.