ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Τα συγχαρητήρια ακόμη και της αντιπολίτευσης απέσπασε η Δημοτική αρχή με την παρουσίαση της έκθεσης του Ισολογισμού του Δήμου Ηλιούπολης για το έτος 2017. Το σύνολο της αντιπολίτευσης αναγνώρισε τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και την άριστη οικονομική κατάσταση του Δήμου μας.

Το πλεόνασμα της χρήσης ανέρχεται στο 1,4 εκ. ευρώ και αν προστεθούν και τα πλεονάσματα των τελευταίων ετών το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 4,6 εκ. ευρώ.

Η χρηστή και ορθολογική διοίκηση που ακολουθήθηκε αποτελεί παράδειγμα διαχείρισης καθώς η μείωση των ελλειμμάτων και η εξαγωγή πλεονασμάτων συνοδεύτηκε από την αύξηση της ποιότητας των υπηρεσιών και τον πολλαπλασιασμό των έργων καθώς όπως έδειξε και ο πίνακας των παγίων στον ισολογισμό οι επενδύσεις σε Εγκαταστάσεις και Έργα Κοινής χρήσης έχουν αυξηθεί κατά 650.000 ευρώ σε σχέση με το 2016.

Το σύνολο των υποχρεώσεων του Δήμου Ηλιούπολης και ο δανεισμός έχουν μειωθεί σε σχέση με το 2016 κατά 500.000 ευρώ, γεγονός που καταδεικνύει την ικανότητα του Δήμου να εξοφλεί έγκαιρα τις υποχρεώσεις του, να τις μειώνει, και σε συνδυασμό με την μείωση του Δανεισμού να δείχνει την ταμειακή του επάρκεια.

Σημαντικό επίτευγμα της Διοίκησης είναι ότι πλέον ο Δήμος Ηλιούπολης έχει απαλλαγεί από προβλήματα παρελθόντων ετών και είναι σε θέση πλέον να βελτιώνει συνεχώς την ποιότητα ζωής των πολιτών, με έργα και παρεμβάσεις που διασφαλίζουν είτε άμεσα είτε μακροπρόθεσμα την ποιότητα ζωής της πόλης, χωρίς να επιβαρύνονται τα οικονομικά του Δήμου.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.