ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Ολοκληρώνεται η κατασκευή αντιολισθηρού οδοστρώματος από σκυρόδεμα σε διάφορους δρόμους της Ηλιούπολης, όπου υπάρχει μεγάλη κλίση.

Το πρώτο μέρος του έργου προβλέπει την κατασκευή στους δρόμους: Αρτεμισίου, Γορτυνίας, Γρυπάρη, Δημοσθένους, Ζήριας Ιδης, Κλειούς Κριεζώτου Κυλλήνης, Ολυμπιονικών, Ολύμπου, Πάρνωνος, Πάρου, Πλαταιών, Τυμφρηστού, Τύρφης, Φίλου, Χελμού.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 750.000 ευρώ από τα οποία 600.000 ευρώ προέρχονται από χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και 150.000 ευρώ από ίδιους πόρους του Δήμου.

Μέχρι σήμερα οι δρόμοι αυτοί καλύπτονταν από αντιολισθηρές πλάκες που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές και φθορές και έχουν χάσει την αντιολισθηρότητά τους.

Ο Δήμος Ηλιούπολης στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει εκπονήσει για την ασφάλεια στους δρόμους, συμπεριέλαβε και αυτό το έργο στο Τεχνικό Πρόγραμμα έτσι ώστε η αντικατάστασή των πλακών να συμβάλει στην ασφαλή μετακίνηση των διερχόμενων οχημάτων.

Η κατασκευή του αντιλολισθηρού οδοστρώματος από σκυρόδεμα γίνεται με ειδικές προδιαγραφές τόσο για την αντοχή στο χρόνο όσο και για την αποτελεσματικότητα τους στην αντιολισθηρότητα.

Επίσης η μελέτη του έργου προβλέπει και την διόρθωση των κατεστραμμένων ρείθρων όπου απαιτείται και την επισκευή των φρεατίων.

Σημειώνουμε ότι ετοιμάζεται η προκήρυξη νέου διαγωνισμού ύψους 500.0000 ευρώ για την δεύτερη ομάδα δρόμων έτσι ώστε όλοι οι δρόμοι με μεγάλη κλίση στην Ηλιούπολη να είναι ασφαλείς.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.