ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Ανακοίνωση του Δήμου σχετικά με την καταγγελία της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης για φραγή εισόδου του άνω κλειστού υπόγειου τμήματος του Ρέματος Πικροδάφνης, δημιουργώντας κίνδυνο πλημμυρών στις εγγύς κατοικημένες περιοχές.

Παραθέτουμε για ενημέρωση των κατοίκων τα ακόλουθα:

Ο Δήμος Ηλιούπολης και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου δεν γνώριζαν και δεν είχαν μέχρι σήμερα ενημέρωση ή όχληση για το συγκεκριμένο θέμα. Η κατασκευή του επιφανειακά κλειστού αυτού υπόγειου τμήματος του Ρέματος έχει γίνει πριν από πολλές δεκαετίες. Το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται στα όρια των δύο Δήμων, Ηλιούπολης και Βύρωνα.

Επικοινωνήσαμε με την Διεύθυνση Αντιπλημμυρικής Προστασίας του Υπουργείου Υποδομών και με την Αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής. Η πληροφόρηση που λάβαμε και η εκτίμησή τους είναι ότι το κλείσιμο δεν έγινε από κάποιον Κρατικό ή Αυτοδιοικητικό Φορέα, αλλά πιθανότατα από μεμονωμένους κατοίκους, για αδιευκρίνιστους λόγους, είτε επειδή μικρά παιδιά αν εισχωρούσαν μέσα στο ανοικτό τούνελ θα μπορούσαν να χαθούν και να κινδυνεύσουν, είτε επειδή ζώα εγκλωβίζονταν εκεί, είτε επειδή φερτές ύλες από το βουνό και κλαδιά μεταφέρονταν και συσσωρεύονταν στο εσωτερικό του σε περίπτωση ισχυρών βροχοπτώσεων.

Επίσης σημείωσαν ότι δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα ή δηλωμένα από κατοίκους ή φορείς πλημμυρικά φαινόμενα εξ αιτίας της συγκεκριμένης φραγής/ τοίχου. Στην υποκείμενη οδό Πατριάρχου Γρηγορίου υπάρχουν φρεάτια υδροσυλλογής ομβρίων τα οποία παραλαμβάνουν τα βρόχινα νερά και δεν έχουν εμφανισθεί σοβαρά προβλήματα ακόμη και κατά τις έντονες βροχοπτώσεις.

Παρόλα αυτά, ο Δήμος Ηλιούπολης θα εξετάσει και θα προωθήσει σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και την Περιφέρεια Αττικής παρέμβαση και βελτιώσεις στο σημείο αυτό, έτσι ώστε ούτε φερτές ύλες να μπορούν να μεταφερθούν εντός του διαμορφωμένου τούνελ, αλλά και ούτε και μικρή έστω υπερχείλιση υδάτων και εισχώρησή τους στον αστικό ιστό να μπορεί να συμβεί σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.