ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Οι 6 Δήμαρχοι, Ηλιούπολης, Αγίου Δημητρίου, Ηρακλείου Αττικής, Καισαριανής και Μοσχάτου-Ταύρου, με την χθεσινή επιστολή μας προς τα αρμόδια Υπουργεία, εκφράσαμε με ηχηρό τρόπο την άποψη της κοινωνίας, για την ανάγκη έγκαιρης λήψης δραστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του ιού.

Η πολιτεία με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 783/Β΄/2020) αποφάσισε «την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 11.3.2020 έως και 24.3.2020:

  • Όλων των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, πλην των διοικητικών λειτουργιών και υπηρεσιών αυτών.  
  • Όλων των σχολικών μονάδων, συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων, ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κέντρων ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων και λοιπών πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού της χώρας, ως εξής: α) των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών, οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία, β) της λειτουργίας των βιβλιοθηκών, των αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, των αναγνωστηρίων, των εστιατορίων και κυλικείων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει κάθε χώρου συνάθροισης κοινού στις ανωτέρω δομές και γ) των τελετών, ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Από την ως άνω προσωρινή απαγόρευση εξαιρούνται: α) οι διοικητικές λειτουργίες και υπηρεσίες, καθώς και κατά περίπτωση, β) οι ερευνητικές δραστηριότητες, γ) η λειτουργία των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας και δ) η λειτουργία των εστιών στέγασης».

Έτσι κλειστά στην πόλη μας θα παραμείνουν Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια και ακόμη ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ, φροντιστήρια, κλπ ενώ ο Δήμος μας ήδη έχει κλείσει τα ΚΑΠΗ της πόλης.

Με αίσθηση της ευθύνης για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, με απόφαση Δημάρχου, για προληπτικούς και ουσιαστικούς λόγους, αναστέλλονται από σήμερα 11/3/2020 όλες οι πολιτιστικές, αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες, που προϋποθέτουν την συνύπαρξη πολλών ατόμων στον ίδιο χώρο.

Αναστέλλονται μέχρι νεώτερη ανακοίνωση, όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου Ηλιούπολης και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του και συγκεκριμένα:

• Οι παραδόσεις του «Ανοιχτού Πανεπιστημίου»
• Οι «Πολιτιστικές Διαδρομές»
• Όλες γενικά οι προγραμματισμένες παραστάσεις και εκδηλώσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και προβολές ταινιών στο Θέατρο του Δημαρχείου και στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.
• Τα μαθήματα πολιτισμού και κουλτούρας ( Ξένων Γλωσσών) για ενήλικες .
• Όλες οι δραστηριότητες του ΠΑΟΔΗΛ και πιο αναλυτικά το Δημοτικό Ωδείο, τα Εργαστήρια Τέχνης (Αγιογραφία, Ζωγραφική, Ψηφιδωτό, Βιτρώ, Θέατρο, Φωτογραφία), η «Κινητή Βιβλιοθήκη» και οι δραστηριότητες στην Δημοτική Βιβλιοθήκη («Παρέα με τα παραμύθια», «Χειροποίητες Βιβλιοιστορίες», «Μαθαίνουμε Δεξιότητες στο MediaLab». Σημειώνεται ότι η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει ανοιχτή για μελέτη και για δανεισμό βιβλίων.
• Κάθε αθλητική δραστηριότητα, που διεξάγεται σε σχολικούς χώρους όσο αυτοί παραμένουν κλειστοί.
• Τα προγράμματα χρήσης του Κολυμβητήριου εκτός από τα αγωνιστικά, όσων συμμετέχουν σε αγώνες και εθνικές κατηγορίες και πυκνώνει η δειγματοληψία ποιοτικού ελέγχου του νερού.
• Η διεξαγωγή των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.
• Οι προπονήσεις και οι αθλητικές υποχρεώσεις των Σωματείων, που αφορούν τις υποδομές τους. Πραγματοποιούνται οι προπονήσεις και οι αθλητικές υποχρεώσεις των σωματείων, που συμμετέχουν σε εθνικές κατηγορίες και τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, αλλά κεκλεισμένων των θυρών
• Αναστέλλεται η λειτουργία του κυλικείου του Νεκροταφείου για καφέ μετά από τις τελετές.
• Το προγραμματισμένο για την Παρασκευή 13/3/2020, 17:00, «Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ενημέρωσης για τον κορωνοϊό», θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία πολιτών, μετά την οδηγία του Υπουργείου Εσωτερικών και Υγείας.

Οι διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου (Δημαρχείο, ΚΕΠ, κλπ) θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους, με πρόσθετα μέτρα υγιεινής και προστασίας για τους υπαλλήλους και τους δημότες, ειδικά στα τμήματα, που έχουν επαφή και συναλλαγή με το κοινό. (Αντισηπτικά υγρά, κλπ)

Ο Δήμος Ηλιούπολης θα συνεχίσει να ενημερώνεται από τους επίσημους Επιστημονικούς και Δημόσιους Φορείς και να ενημερώνει διαρκώς τους πολίτες, καθώς επίσης να μελετάει και να επεξεργάζεται την λήψη τυχόν πρόσθετων μέτρων, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης.

Ακόμη θα προχωρήσει σε:

• Εντατικοποίηση της μεθοδικής ενημέρωσης όλων των πολιτών, για την ατομική και συλλογική εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και προφύλαξης, με κάθε πρόσφορο τρόπο.
• Ενίσχυση της καθαριότητας των δημοτικών χώρων.

Τέλος, καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε ο Δημότης να εξυπηρετείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να είναι και να νιώθει ασφαλής.

Γιώργος Χατζηδάκης
Δήμαρχος Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.