ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Ο Δήμος Ηλιούπολης συμμετέχει και φέτος - για 7η συνεχή χρονιά - στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», με στόχο τη προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών με κεντρικό σύνθημα:
«Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς».

Προσκαλούμε τους πολίτες να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις, που έχουν στόχο την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Τους παροτρύνουμε να ανακαλύψουν τις ομορφιές της πόλης μας και να χρησιμοποιούν τρόπους μετακίνησης που να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον και την υγεία του.

Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η μετακίνηση με φιλικά προς στο περιβάλλον μέσα, ποδήλατα, σκούτερ, ηλεκτρικά οχήματα ή με τα πόδια αποδεικνύεται πολύτιμη, κρατώντας μας ασφαλείς και παράλληλα υγιείς σωματικά και ψυχικά.

Εκτός από την ενίσχυση της υγείας των ανθρώπων, το ποδήλατο και το περπάτημα είναι επίσης απίστευτα ευεργετικά για το μυαλό, αφού δημιουργούν ευεξία, και μειώνουν το καθημερινό άγχος.

Στο πλαίσιο της βελτίωσης της κινητικότητας στην πόλη, ο Δήμος συνεχίζει την ανακατασκευή και την διαπλάτυνση πεζοδρομίων καθώς και την διαμόρφωση περισσότερων ραμπών για την ασφαλή κίνηση ατόμων με κινητικές δυσκολίες.

Η Ηλεκτροκίνηση των δημοτικών οχημάτων θα ενισχυθεί, καθώς έχει ήδη κατατεθεί πρόταση και αναμένεται η σχετική χρηματοδότηση για την προμήθεια 3 ηλεκτρικών λεωφορείων που θα ενισχύσουν τη Δημοτική Συγκοινωνία, 3 επιβατικών οχημάτων και 2 φορτηγών, για την ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών.

Στο εκπονούμενο Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) μελετάται η ορθολογικότερη χωροθέτηση 78 Θέσεων Φόρτισης Οχημάτων για αυτοκίνητα, φορτηγά, ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ στην πόλη μας.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ (πατήστε και εδώ για να δείτε το πρόγραμμα)

ΠΕΜΠΤΗ 16/09, 18:30,
«Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ… ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ»

Στο «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής», «ο Βασιλιάς του Δρόμου και οι Βοηθοί του», θα υποδεχτούν τα παιδιά της πόλης, με ένα αξέχαστο πρόγραμμα θεματικών δράσεων με εκπαιδευτικά παιχνίδια και διαγωνισμούς με θέμα την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και την Ανακύκλωση. Ξεχωριστά ποδήλατα και ηλεκτρικά πατίνια θα περιμένουν τους μικρούς μας φίλους, για μοναδικές στιγμές και «kids test drive».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/09, 17:00,
«e-Κυνήγι Θησαυρού»

Ένα πρωτότυπο «e-Κυνήγι Θησαυρού», θα ξεκινήσει από την παιδική χαρά της οδού Τζαβέλα, στο Πάρκο Πικροδάφνης, με τη χρήση ψηφιακής καινοτομίας επαυξημένης πραγματικότητας, βασισμένη στην «ανάμειξη» φυσικού και ψηφιακού κόσμου.
Τα παιδιά θα πρέπει να αναζητήσουν μια αφίσα τοποθετημένη σε ένα δένδρο, να φωτογραφήσουν τον κωδικό QR, με την κάμερα του κινητού τους και να ακολουθήσουν τις οδηγίες της εφαρμογής.
Θα ανακαλύψουν ανεξερεύνητες γωνιές της πόλης, αναζητώντας τον κρυμμένο θησαυρό, που θα είναι μια πραγματική έκπληξη και ένα σημαντικό «μάθημα ζωής».

Για συμμετοχή:

Κατεβάστε την εφαρμογή για iOS συσκευές εδώ

Κατεβάστε την εφαρμογή για Android συσκευές εδώ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/09, 17:00, Πλατεία Φλέμινγκ,
«ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ»

Μια υπέροχη διαδρομή 4,5 Km στην πόλη, χωρίς παρουσία θεατών και με αυστηρή τήρηση των ισχυουσών υγειονομικών διατάξεων.
Προσυγκέντρωση των εγγεγραμμένων από 16:15 έως 16:45 στην πλατεία Φλέμινγκ και διαδοχικές εκκινήσεις ομάδων των 50 ποδηλατών από τις 17:00, με χρονική απόσταση 10 λεπτών μεταξύ τους.
Οι συμμετέχοντες πρέπει οπωσδήποτε να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, ή PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών (οι ενήλικοι) ή self test 24 ωρών (οι ανήλικοι).

Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα για συμμετοχή σας εδώ

ΚΥΡΙΑΚΗ  19/09, 11:00-13:00, 4ο, 7ο και 21ο Δημ. Σχολείο,
«ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ»

Διαβάσεις βγαλμένες από τα παραμύθια. Με πολλή φαντασία και τα πιο ζωηρά χρώματα, θα μεταμορφώσουμε τις διαγραμμίσεις των διαβάσεων έξω από το  4ο, 7ο και 21ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης. Πρωτείων στόχος η ασφάλεια των μικρών μαθητών στην όμορφη πόλη μας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/09, Πάρκο Ναυαρίνου,
«ΤΕΤΡΑΠΟΔΕΣ ΒΟΛΤΕΣ»

Ασφαλής μετακίνηση με τους μικρούς τετράποδους φίλους μας, από το πάρκο Ναυαρίνου έως την πλατεία Φλέμινγκ. Μαζί μας θα είναι διάσημος εκπαιδευτής, κτηνίατροι και η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης. Δώρα και εκπλήξεις θα περιμένουν τους φιλόζωους και τα ζωάκια τους.

ΤΡΙΤΗ 21/09,
«Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ»

Ένας μεγάλος διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα νηπιαγωγεία της πόλης μας. Κάθε νηπιαγωγείο θα ετοιμάσει ένα παραμύθι για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Τα παραμύθια που θα δημιουργήσουν τα παιδιά μας με τις δασκάλες τους, θα «γεννήσουν» το πρώτο βιβλίο που θα εκδοθεί με θέμα την ΕΕΚ. Το ωραιότερο παραμύθι  θα είναι ο τίτλος του βιβλίου και θα μπει στο εξώφυλλο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/09,  17:00-20:00,  Οδ. Μυκόνου στο ύψος του 10ου Δημοτικού Σχολείου,
«ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ»

Η οδός Μυκόνου θα παραδοθεί σε μικρούς και μεγάλους για ένα ξεχωριστό φεστιβάλ κιμωλίας. Οι καλλιτέχνες της πόλης μας θα έχουν την δυνατότητα μέσα από ξεχωριστά και ευφάνταστα σχέδια, να στείλουν το δικό τους μήνυμα και να εκφράσουν τα δικά τους όνειρα για την μετακίνηση στην Ηλιούπολη. Οι μικροί μαθητές καθώς και οι περαστικοί θα έρθουν σε επαφή με μια διαδραστική παράσταση που θα αποτυπώσει, μέσα από καλλιτεχνικά σχέδια στην άσφαλτο, την ανάγκη των παιδιών να έχουν μια υγιή και εύκολη μετακίνηση στους δρόμους της πόλης τους.

Ας κάνουμε πράξη λοιπόν το σύνθημα της «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» και ας κινηθούμε μέσα στην πόλη μας με τα πόδια, με ποδήλατο ή με πατίνι μόνοι ή με παρέα για δουλειά ή ευχαρίστηση, διατηρώντας καλή υγεία και ψυχολογία.  

Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς!

Γιώργος Χατζηδάκης
Δήμαρχος Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.