ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Φίλες και φίλοι
Συμπολίτισσες και συμπολίτες
Συναντιόμαστε για άλλη μια φορά εδώ στο άγαλμα της αγωνίστριας Ηρώς Κωνσταντοπούλου, για να τιμήσουμε τον αγώνα και τη θυσία της.

Η 17χρονη αγωνίστρια, συγκλονισμένη από την γερμανική κατοχή και τα βάσανα του λαού, οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και βοήθησε με κάθε τρόπο την Αντίσταση κατά των κατακτητών, αντί να μείνει αδιάφορη και ουδέτερη, απολαμβάνοντας την άνετη ζωή, που μπορούσε να της προσφέρει η οικογένειά της.

Η περήφανη στάση που κράτησε, την οδήγησε στο βάθρο των ηρώων της ιστορίας μας, ως σύμβολο και παράδειγμα για όλους μας.

Η Ηλιούπολη τίμησε την ηρωίδα, μετονομάζοντας την τότε «Λεωφόρο Νεολαίας» σε «Ηρώς Κωνσταντοπούλου», τιμώντας και τη Νεολαία και την Ηρώ και αργότερα έστησε το άγαλμά της, εδώ που σήμερα βρισκόμαστε.

Το πορτραίτο της φτιαγμένο από την μητέρα της Ελένη, κοσμεί το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης, μαζί με το πιάνο της.

Πέρσι, με μια ξεχωριστή και συγκινητική εκδήλωση, έγινε η επίσημη ονοματοδοσία του γειτονικού Λυκείου, σε «2ο Λύκειο Ηλιούπολης – Ηρώ Κωνσταντοπούλου», μετά από την ομόφωνη απόφαση-πρόταση του Συλλόγου Καθηγητών προς τον Δήμο Ηλιούπολης, που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.

Τώρα, απευθύνομαι ιδιαίτερα, στους νέους και τις νέες μας, στην ελπίδα μας:

Μελετήστε την Ιστορία της πατρίδας μας και της πόλης μας.

Γίνετε καλύτεροι από μας!

Αξιοποιήστε την Παιδεία και τη Γνώση και ως ενεργοί πολίτες, φτιάξτε μια κοινωνία καλύτερη, με Δημοκρατία, Ειρήνη κι Ελευθερία!

Σήμερα, όλοι μαζί εδώ και ενωμένοι, τιμάμε την ηρωίδα μας.

Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλλαν στην γιορτή αυτή και όλους εσάς για την παρουσία και τη συμμετοχή σας.

ο Δήμαρχος Ηλιούπολης στην εκδήλωση μνήμης για την Ηρώ Κωνσταντοπούλου

Γιώργος Χατζηδάκης
Δήμαρχος Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.