Oι Εκπαιδευτικοί σε Δράση Π.Ε. Ηλιούπολης, η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση Συλλόγου Π.Ε. «Μακρυγιάννη» και η Συνεργασία για Ενότητα και Αγώνα ΣΕΠΕ Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης σας προσκαλούμε στην προβολή του ντοκυμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση. Τι έχει στο κεφάλι του ο νεοναζί της διπλανής πόρτας?» της Angelique Kourounis και του Omnia TV, το Σάββατο, 6 Μαΐου στις 19.00, στην αίθουσα προβολών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης (Μαρίνου Αντύπα 34).

Η δημοσιογράφος ερευνά για χρόνια την οργάνωση του ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος «Χρυσή Αυγή». Η οικονομική κατάρρευση, η πολιτική αστάθεια και οι οικογενειακές σχέσεις έρχονται σε πρώτο πλάνο καθώς το ντοκυμαντέρ προσπαθεί να ανακαλύψει «τι έχουν στο κεφάλι τους οι Χρυσαυγίτες που παρουσιάζονται ως θύματα» του συστήματος. Έπειτα από μία σειρά φεστιβαλικών συμμετοχών και διακρίσεων, πρόσφατα η ταινία έλαβε το βραβείο MPM Averroès Junior, κατόπιν ψηφοφορίας χιλίων μαθητών λυκείου από σχολεία χωρών της Μεσογείου και της Ελβετίας, στο Φεστιβάλ «PriMed» της Μασσαλίας.

Τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής μετά την δολοφονία του Φύσσα, την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Ικόνιο, στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη, δεν δίστασαν να εισβάλουν και στα σχολεία τραμπουκίζοντας ενάντια σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές με αποκορύφωμα την επίθεση στο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή της Λαγό, μετά την απόφασή τους να υποδεχτούν προσφυγόπουλα από το Σχιστό. Ακολούθησε πρόσφατα το δολοφονικό χτύπημα  που δέχτηκε ο φοιτητής Αλέξης Λάζαρης στους Αμπελόκηπους. Ως εκπαιδευτική κοινότητα δηλώνουμε ενάντια στην ασυδοσία και βία του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, στα μηνύματα ξενοφοβίας και ρατσισμού που εκπέμπει και προασπιζόμαστε αδιαπραγμάτευτα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, των παιδιών όλου του κόσμου.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που θα ακολουθήσει μετά την προβολή του ντοκυμαντέρ με τους συντελεστές της ταινίας, δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, μέλη του Golden DawnWatch και δασκάλους που εμπλέκονται ενεργά στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.