Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, φιλοξενεί την Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018, στις 7 μ.μ., ένα αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη.

Ο συνθέτης Γιάννης Μυγδάνης παρουσιάζει την πρώτη του δισκογραφική εργασία, με τίτλο «Ιδανικές  Φωνές», σε ποίηση του Αλεξανδρινού ποιητή, που κυκλοφορεί σε βιβλίο-CD, από τις εκδόσεις Εντύποις. Πρόκειται για έναν κύκλο 21 τραγουδιών για τραγουδιστή, τραγουδίστρια και αφηγητή καθώς και μικρό ορχηστρικό σύνολο. Η σειρά και η επιλογή των ποιημάτων πραγματοποιήθηκε με γνώμονα το προσωπικό και αισθητικό κριτήριο του συνθέτη, με αφετηρία το ποίημα «Φωνές», όπου έδωσε και το όνομα στον κύκλο τραγουδιών.

Για το βιβλίο-CD θα μιλήσει ο συγγραφέας Παναγιώτης Μανιάτης. Θα ακολουθήσει παρουσίαση του έργου με τους Φίλιππο Πασσαλίδη και Νικολέττα Σαριδάκη στο τραγούδι και τον Γιάννη Τσουρουνάκη στην αφήγηση. Στο πιάνο θα συνοδέψει ο συνθέτης και στο μαντολίνο ο Φίλιππος Πασσαλίδης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης: Νικομάχου 18
Πληροφορίες: 210 9940699

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.