Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 θα γίνει η προβολή της ταινίας "Ο άνθρωπος με την κινηματογραφική μηχανή" του Ντζίγκα Βερτόφ (ΕΣΣΔ, 1929 - Διάρκεια: 68΄ - Ασπρόμαυρη) στο Ρυθμό Art Stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη).

Την ταινία θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Καλαντίδης, ιστορικός και κριτικός κινηματογράφου, που έχει την επιμέλεια των προβολών και οργανώνει τις συζητήσεις που ακολουθούν τις ταινίες με εξαιρετικούς καλεσμένους.

Η ταινία του Βερτόφ παρουσιάζει τη ζωή στην πόλη της Οδησσού και άλλες πόλεις της Σοβιετικής Ένωσης. Από το χάραµα ως το σούρουπο, βλέπουµε τους πολίτες στη δουλειά και στη διασκέδαση. Η κάµερα εστιάζεται τόσο σε άψυχα πράγµατα, όπως οι µηχανές και οι λειτουργίες τους, όσο και σε έµψυχα, όπως ζώα και άνθρωποι µε τις δραστηριότητές τους. Στον βαθµό που µπορεί να γίνει λόγος για χαρακτήρες, αυτοί είναι ο καµεραµάν του τίτλου και η σύγχρονη Σοβιετική Ένωση που ανακαλύπτει και παρουσιάζει.

Ρυθμός Art Stage
Τηλ.: 210 9750060 - www.rythmosstage.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.