Το Ωδείο Αθηνών, ο παλαιότερος και κορυφαίος εκπαιδευτικός φορέας μουσικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, φέρνει σήμερα την κλασική μουσική κοντά σε όλους, με ελεύθερη είσοδο σε μια μεγάλη σειρά συναυλιών της Ορχήστρας του «Academica Αθηνών», σε όλη την Αττική.

Ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου, που με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΣΠΑ, φιλοδοξεί να διαμορφώσει ένα δίκτυο πολιτιστικής επικοινωνίας και να αναδείξει τη δημόσια αξία του πολιτισμού.

Θα παρουσιαστούν τα έργα «Χρυσάνθεμα», του Τζιάκομο Πουτσίνι, το Κοντσέρτο για όμποε και έγχορδα του ναπολιτάνου Ντομένικο Κιμαρόζα, με σολίστ τον Δημήτρη Βάμβα, και το διάσημο έργο «Ιταλικές Αναμνήσεις», του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, σε διασκευή του Νίκου Αθηναίου.

Σολίστ: Δημήτρης Βάμβας (όμποε)

Μουσική διεύθυνση: Νίκος Αθηναίος

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ACADEMICA ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Πρώτα βιολιά: Οδυσσέας Κορέλης (εξάρχων), Φρανς Σεστάνι, Κωνσταντίνος Μπουραντάς, Ιρίνα Σαλένκοβα, Ιωάννης Τζιώτης, Κίτι Βαρδάμη, Έλενα Σαλένκοβα

Δεύτερα Βιολιά: Αντωνέλα Τσεφά, Ηλέκτρα Βεζύρογλου, Γεωργία Τσολάκη, Τάσος Γρατσί

Βιόλες: Αντώνης Μανιάς, Γιώργος Γιακουμής, Παναγιώτης Αράπογλου, Αυγούστα Σεστάνι

Βιολοντσέλα: Βαγγέλης Μανιάς, Έλλη Φιλίππου, Ιωάννης Νίνα, Αλέξανδρος Τσεφάς

Κοντραμπάσα: Θεόδωρος Λυγνός, Χρυσάνθη Παγγέλα

Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», Σοφοκλή Βενιζέλου 114 και Κουντουριώτου, με είσοδο από την Κουντουριώτου.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Ώρα Έναρξης: 20:30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.