Πρόκειται για μία σύμπραξη της Ελληνικής Εταιρείας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας και της Ondine – Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, έπειτα από τις δύο προηγούμενες επιτυχημένες συνεργασίες μας, που απευθύνονταν σε άτομα και φροντιστές ατόμων με ΠΣ.

Η δράση επιχορηγήθηκε και τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΑ από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του ΥΠ.ΠΟ, έτους 2023.

Η εν λόγω Ψυχοεκπαιδευτική Δράση θα διεξαχθεί στο πλαίσιο τριών επιμέρους θεματικών (δράσεων):

α) Θεατρικό Παιδικό Μιούζικαλ «Beluga», εμπνευσμένο από το ισπανικό λαϊκό παραμύθι με τίτλο Ο Γλάρος και η Φάλαινα.

β) Θεατρικό Παιχνίδι και Μουσικοκινητική σε παιδιά οικογενειών που διαβιούν με νόσο της ΠΣ.

γ) Ψυχοεκπαιδευτικό Εργαστήριο Ενηλίκων (ασθενών με ΠΣ και φροντιστών ατόμων με ΠΣ) με στόχο την εκμάθηση τεχνικής προσαρμογής και λειτουργικής διαχείρισης των προκλήσεων της νόσου.

Η Δράση θα πραγματοποιηθεί στην Ηλιούπολη στις 6/12/23 στις 18.00 με τη συνεργασία του Δήμου Ηλιούπολης στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης Μίκης Θεοδωράκης.

Θα υπάρξει αντίστοιχη Δράση και στη Θεσσαλονίκη μέσα στον Δεκέμβριο. Κάθε Δράση θα έχει συνολική διάρκεια περίπου 4 ωρών. Αναλυτικά:

  • 55 λεπτά Θεατρικό Παιδικό Μιούζικαλ «Beluga»
  • 30 λεπτά διάλειμμα – γνωριμία , συζήτηση μεταξύ των μελών της Ελληνικής Εταιρείας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας (θα υπάρξει catering)
  • 45 λεπτά Βιωματικό Εργαστήριο Μουσικής και Θεάτρου για παιδιά, παράλληλα με 45 λεπτα Ψυχοεκπαιδευτικού Σεμιναρίου Ενηλίκων μου διαβιούν με τη νόσο της ΠΣ
  • 20 λεπτά Βιωματικό Εργαστήριο Μουσικής και Θεάτρου για παιδιά και ενήλικες.

Η Δράση θα είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες. Μετά την ολοκλήρωση της Δράσης θα ακολουθήσει catering. Ο χώρος είναι καθολικά προσβάσιμος.

Ψυχοεκπαιδευτική Δράση για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.