ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Κειμενο

Σε πάγωμα των αυξήσεων των προμηθειών στις οποίες ήταν έτοιμες να προχωρήσουν αύριο 1η Νοεμβρίου προχωρούν οι Τράπεζες.

Σχετική ενημέρωση για το θέμα έγινε προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των Τραπεζικών ιδρυμάτων με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα, την άμεση μείωση στις προμήθειες των τραπεζών είχε ζητήσει, πριν από μία εβδομάδα η κυβέρνηση, σημειώνοντας πως τη στιγμή που πραγματοποιείται ένας αγώνας προκειμένου να αυξηθούν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και να περιοριστούν τα μετρητά, οι τράπεζες θα πρέπει να συνεπικουρούν την προσπάθεια και να μην ενισχύουν τις προμήθειες επί των συναλλαγών.

«Έχετε αναγγείλει αυξήσεις. Αυτό δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Είναι εξαιρετικά αρνητικό. Δεν δικαιολογούνται οι αυξήσεις, όταν μάλιστα γίνονται σε ένα οικονομικό περιβάλλον πολύ καλύτερο. Πρέπει να μείνουμε στο προηγούμενο πλαίσιο», είχε τονίσει ο πρωθυπουργός.

Οι αυξήσεις στις προμήθειες που πάγωσαν είναι οι εξής:

Εφάπαξ συνδρομή επανέκδοσης κατόπιν δήλωσης απώλειας / κλοπής / φθοράς /μη αυτοματοποιημένης ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από 31/10
Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εντός ευρωζώνης: 0,20 ευρώ με ισχύ από 31/10
Ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ εκτός ευρωζώνης: 0,30 ευρώ με ισχύ από 31/10
Αντίγραφο 7 τελευταίων κινήσεων σε ΑΤΜ ΕΤΕ (mini statement): 0,15 ευρώ με ισχύ από 31/10
Επανέκδοση PIN ανεξαρτήτως τρόπου παραλαβής του: 3 ευρώ με ισχύ από 30/10
Εφάπαξ συνδρομή ανανέωσης: 6 ευρώ με ισχύ από 31/12

ΔΙΑΣ Α.Ε.: Χρεώνονται 0,06 λεπτά του ευρώ για κάθε διατραπεζική συναλλαγή

Την υποστήριξή της στην πρόσφατη δέσμευση των Πιστωτικών Ιδρυμάτων, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, για αναθεώρηση της αναγγελθείσας τιμολογιακής πολιτικής στις χρεώσεις τους στις ηλεκτρονικές πληρωμές, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΔΙΑΣ ΑΕ, σημειώνοντας ωστόσο, ότι χρεώσεις της, για τη χρήση της υπηρεσίας DIASATM, ανέρχονται, κατά μέγιστον, στο ποσό των έξι λεπτών του ευρώ (0,06 ευρώ) ανά συναλλαγή. Πέραν της αμοιβής αυτής, επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση, ουδεμία άλλη χρέωση, ανελαστική ή μη, άμεση ή έμμεση επιβάλλεται από τη ΔΙΑΣ.

Πηγή: zougla.gr

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.