ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Η αξιοποίηση του πρώην διεθνούς αεροδρομίου του Ελληνικού, που ρημάζει εδώ και 18 ολόκληρα χρόνια, είναι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορεί να γίνει σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα. Για το νότιο τομέα Αθηνών το έργο αυτό, που αποτελεί προσωπική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει διπλή διάσταση: Τη μεγάλη ανάπλαση, που θα επηρεάσει την εικόνα – αλλά και το μικροκλίμα, μέσω του μητροπολιτικού πάρκου - όλης της περιοχής και τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Εφόσον οι συμπολίτες μου με εκλέξουν στο εθνικό μας κοινοβούλιο, έχω δεσμευθεί προσωπικά να ασχοληθώ προσωπικά και εντατικά για την υλοποίηση και την ολοκλήρωση του σπουδαίου αυτού έργου, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό το έργο που περιμένουν και έχουν ανάγκη οι πολίτες της νότιας Αθήνας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι μόνο η αρχή!

Είναι και άλλα πολλά και κρίσιμα, που έχουμε τη βούληση και το σχέδιο να φέρουμε εις πέρας. Είναι η δημιουργία πολλών και καλοπληρωμένων δουλειών. Όταν εξελέγην πρώτη φορά Δήμαρχος Δάφνης, το 2002, η ανεργία στην Αττική ήταν περίπου 7%. Σήμερα ξεπερνά το 18%. Η νεολαία μας φεύγει στο εξωτερικό ή έχει μείνει χωρίς δουλειά ή δουλεύουν τα νέα παιδιά part-time για ψίχουλα. Οι άνεργοι πενηντάρηδες, από την άλλη, αντιμετωπίζονται ως «ακριβό εργατικό δυναμικό» και δεν μπορούν να βρουν δουλειά.

Ασχολούμαι πολλά χρόνια με τις επιχειρήσεις, γνωρίζω καλά ποια είναι τα «κλειδιά» για να ανοίξουν επιτέλους νέα μαγαζιά και επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας σε όλη την περιοχή μας. Είμαι αποφασισμένος να δώσω μάχη για να φέρουμε επενδύσεις, για να ελαφρύνουμε φορολογικά και ασφαλιστικά τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, για να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να προκόψουν, για να δημιουργήσουμε πολλές και καλές δουλειές.

Τα νότια υποφέρουν επίσης από τη συγκοινωνιακή υποβάθμιση. Με τα περιορισμένα δρομολόγια και τα παλιά και ξεπερασμένα λεωφορεία που υποτίθεται ότι εξυπηρετούν συγκοινωνιακά την περιοχή μας. Υποφέρουν, φυσικά, από την εγκληματικότητα, που θερίζει τις γειτονιές μας. Με την ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας σε προσωπικό, σε μηχανοκίνητα μέσα και σε εξοπλισμό και με τον πολλαπλασιασμό των περιπολιών, πιστεύω ότι θα ενισχύσουμε γρήγορα το αίσθημα της ασφάλειας στους συμπολίτες μας.

Είναι και άλλα πολλά τα ζητήματα που έχουμε χαρτογραφήσει και θα κινηθούμε άμεσα και συντονισμένα για την επίλυσή τους. Αφορούν στους χιλιάδες γονείς, που το έχουν μάλιστα μεγάλη ανάγκη, αλλά δεν βρίσκουν θέση για τα παιδιά τους σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Αφορούν στο Αττικό Μετρό, που θα έπρεπε εδώ και χρόνια όπως άλλωστε προβλεπόταν, να έχει φτάσει στη Γλυφάδα. Αφορούν στην προστασία και ανάδειξη του Υμηττού, στη δημιουργία νέου κοιμητηρίου στον Άλιμο, στο ρέμα της Πικροδάφνης, το τελευταίο της νότιας Αττικής που διατηρείται σε φυσική μορφή. Όλα αυτά – και πολλά ακόμα - ζητήματα τα γνωρίζω πολύ καλά και σας διαβεβαιώ ότι υπάρχει τρόπος για να αντιμετωπιστούν – και πάνω από όλα πολιτική βούληση και διάθεση για αλλαγές και τομές.

Με αυτές τις δεσμεύσεις ζητά η Νέα Δημοκρατία τη στήριξη των συμπολιτών μας κι εγώ προσωπικά την ψήφο και την εμπιστοσύνη κάθε πολίτη στο νότιο τομέα Αθηνών.

Του Μιχάλη Σταυριανουδάκη

Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού
υποψήφιος βουλευτής στο νότιο τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία

Facebook: Μιχάλης Σταυριανουδάκης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.