ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ, τα προσωρινά αποτελέσματα αξιολόγησης των αιτήσεων αιτήσεων για δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜεΑ,  στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2019-2020».

Τα αποτελέσματα είναι στην ειδική εφαρμογή της ιστοσελίδας της ΕΕΤΑΑ (https://web.eetaa.gr/enarmonisi/paidikoi_stathmoi_2019/results_2019/goneis_pro_select.php) και η είσοδος σ΄ αυτά με διαπιστευτήρια της Taxisnet.

Ακολουθεί  ένα διάστημα περίπου 5 ημερών για την υποβολή τυχόν ενστάσεων των γονέων επί των προσωρινών αποτελεσμάτων  και γύρω στις 22 Ιουλίου  αναμένεται αναμένεται  η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕΤΑΑ, ο  τελικός αριθμός των αιτήσεων φέτος ήταν κατά 10.000 αυξημένος σε σχέση με πέρυσι και ανήλθε στις 171.000 από 161.000 πέρυσι.

Υπενθυμίζεται ότι για την επόμενη σχολική χρονιά θα υπάρξει μία και μοναδική κατανομή voucher στους δικαιούχους, αντί για δύο, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια.

Για τη νέα σχολική περίοδο έχει ήδη εξασφαλίζει το ποσό των 270 εκ. ευρώ, από 234 εκ. ευρώ που ήταν πέρυσι. Από τα 270 εκατ. ευρώ, περίπου τα 60 εκατ. ευρώ είναι από κοινοτικούς πόρους και τα υπόλοιπα 210 εκ. ευρώ από εθνικούς –κυρίως από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το φετινό ποσό αντιστοιχεί στη δωρεάν φιλοξενία περίπου 150.000  παιδιών σε κοινωνικές δομές, ενώ  το  2018 είχαν δοθεί 141.000 voucher.

Ωστόσο, παρά την εξασφαλισμένη  και κατά  36 εκ. ευρώ αυξημένη σε σχέση με πέρυσι χρηματοδότηση, θα χρειαστεί να αναζητηθούν από τη νέα κυβέρνηση επιπλέον πόροι για τη κάλυψη όλων των παιδιών, που πληρούν τις προϋποθέσεις.
Να σημειωθεί ότι  οι θέσεις των δομών που συμμετέχουν φέτος στο πρόγραμμα  «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2019-2020» και  θα φιλοξενήσουν δωρεάν παιδιά κατά 58% ανήκουν σε  δημοτικές δομές και το 48% σε ιδιωτικές δομές.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.