ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Νωρίτερα o Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε την Ηλιούπολη και βρέθηκε στον Υμηττό, όπου τον περίμεναν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και η ηγεσία της Πυροσβεστικής στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Πυροσβεστικής για την νέα αντιπυρική περίοδο.

Αφού τόνισε πως φέτος το προσωπικό της πυροσβεστικής είναι περισσότερο, τα μέσα ατομικής προστασίας καλύτερα και η συνολική οργάνωση το ίδιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε στο θέμα του κορονοϊού και έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τις εικόνες συνωστισμού και των… συγκεντρώσεων στις πλατείες. 

«Από τη στιγμή που πάμε σε μία σταδιακή χαλάρωση των μέτρων η έννοια της ατομικής ευθύνης ενισχύεται ακόμα περισσότερο. Βέβαια το κράτος κάνει αυτό το οποίο μπορεί να κάνει: Να συμβουλεύει τους πολίτες, να τους δίνει τις κατάλληλες οδηγίες, αλλά από εκεί και πέρα η αποφυγή του μεγάλου συνωστισμού και συγχρωτισμού είναι ευθύνη των ίδιων των πολιτών.

Και θα ήθελα και εδώ από τον Υμηττό να επαναλάβω την έκκλησή μου: Δεν έχουμε τελειώσει με την περιπέτεια του κορονοϊού. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου αλλά για να μην αναγκαστούμε να υποχωρήσουμε και πάλι και να προχωρήσουμε σε ενδεχόμενη αυστηροποίηση των μέτρων, όπως αναγκαστήκαμε να κάνουμε πριν από αρκετές εβδομάδες, απαιτείται συλλογική συνεργασία και ατομική ευθύνη.

Ναι, ο κόσμος θα είναι περισσότερο στους δρόμους, θα είναι στις παραλίες, αύριο θα είναι και στους χώρους εστίασης. Αλλά απαιτείται πάντα ατομική ευθύνη, χρήση μάσκας εκεί που η μάσκα είναι υποχρεωτική, αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και κυρίως να αποφεύγουμε να ερχόμαστε σε στενή επαφή με συμπολίτες μας εκτός του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στον Νίκο Χαρδαλιά, λέγοντας ότι «έχει κουραστεί να επαναλαμβάνει συνέχεια το ίδιο μήνυμα μαζί με τους ειδικούς μας, αλλά είναι απαραίτητο αυτό να το λέμε και να το τονίζουμε. Για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σταδιακά στους ρυθμούς της ζωής μας, να ανακτήσουμε την καθημερινότητά μας και να παλέψουμε τη μεγάλη οικονομική ύφεση η οποία έρχεται πρέπει να δείξουμε όλοι αυξημένο αίσθημα ευθύνης».

Και μίλησε και για τις εικόνες των τελευταίων ημερών στις… πλατείες. «Δεν είναι πεδίο ούτε πολιτικής ούτε ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Ούτε κάνουμε κάποιου είδους “αντίσταση” με το να μαζευόμαστε όλοι σε μία πλατεία χωρίς να τηρούμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι όλα τελικά θα πάνε καλά και θα επιδείξουμε την ίδια ευθύνη την οποία δείξαμε συνολικά, ως κοινωνία, τους τελευταίους δύο μήνες».

Δείτε τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ηλιούπολη - Ενημέρωση για την αντιπυρική περίοδο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ηλιούπολη - Ενημέρωση για την αντιπυρική περίοδο

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.