ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία (που δεν πωλούν άλλα είδη εκτός από βιβλία) όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Για τα κομμωτήρια θα ισχύει διευρυμένο ωράριο και ραντεβού 7.00 το πρωί  μέχρι 21.00 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία τους θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού, ώστε να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο συγχρωτισμού, αλλά και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Για τα βιβλιοπωλεία αποφασίστηκε ότι το ανώτατο όριο πελατών σε καταστήματα έως 100 τ.μ. θα είναι τέσσερις ή ένας πελάτης ανά 15 τ.μ. για καταστήματα άνω των 100 τ.μ.

Το sms για μετάβαση σε κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία ή Click Away είναι ο αριθμός 2.

Όσον αφορά στο λιανεμπόριο αποφασίσθηκε αναστολή, ενώ θα επιστρατευθεί η μέθοδος «click away». «Δεδομένου ότι οι ταχυμεταφορές είναι υπερφορτωμένες και δεν είναι δυνατό να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, κατ' εξαίρεση, από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, θα επιτραπεί η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα για την παραλαβή της παραγγελίας τους (click-away)» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τι είναι το «click away»

  1. Γίνεται ηλεκτρονική ή τηλεφωνική παραγγελία του προϊόντος.
  2. Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν.
  3. Τέλος, με το αποδεικτικό παραγγελίας-πληρωμής, παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Για τις εκκλησίες αναφέρθηκε ότι θα λειτουργήσουν μόνο Χριστούγεννα και Θεοφάνεια με περιορισμένο αριθμό πιστών (9 άτομα στις εκκλησίες και έως 25 στους μητροπολιτικούς ναούς).

Επιπλέον από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου η απαγόρευση μετακινήσεων θα ισχύει από τις 22.00 το βράδυ έως τις 5.00 το πρωί. Όσον αφορά σε όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό, αποφασίστηκε να τίθενται σε καραντίνα για τρεις ημέρες.

Οι ανακοινώσεις:

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.