ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 ανοίγουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα, εκτός της Αττικής που ανοίγουν μόνο τα Γυμνάσια. Αυτό αποφασίστηκε ύστερα από τη σύσκεψη των ειδικών του υπουργείου Υγείας και τις σχετικές τους εισηγήσεις προς την κυβέρνηση.

Η λειτουργία των καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης αλλά και των κοσμηματοπωλείων θα πραγματοποιείται με τη μέθοδο του "click in shop", με ραντεβού δηλαδή, ενώ για την υπόλοιπη αγορά τα ψώνια θα γίνονται με click away.

Σχετικά με τα σχολεία, ανακοινώθηκε πως θα ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα, όμως κλειστά θα παραμείνουν τα λύκεια που βρίσκονται σε «κόκκινες» περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, στις οποίες πλέον συμπεριλαμβάνεται και η Αττική και όπου τα παιδιά θα συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση. Εξακολουθούν να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες στα σχολεία όσον αφορά στον περιορισμό της διασποράς του Covid-19.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική θα συνεχίσει να είναι σε ισχύ από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές της χώρας όπου επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Επίσης, παραμένουν ανοικτά τα κομμωτήρια και τα κέντρα μανικιούρ–πεντικιούρ (με ραντεβού), ενώ ανοίγουν και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ αλλά όχι στις «κόκκινες» περιοχές.

Τα προαναφερθέντα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο το πρωί Σάββατο 30/01/2021.

Χαρδαλιάς: Στο «κόκκινο» η Π.Ε. Αττικής

«Στις κόκκινες» περιοχές μπαίνει η Περιφερειακή Ενότητα της Αττικής, πλην των νήσων Αττικής, έπειτα από εισήγηση των επιδημιολόγων και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που διαμορφώθηκαν την τελευταία εβδομάδα, γεγονός που θέτει σε ισχύ πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την περιοχή.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, από αύριο Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί τίθενται σε ισχύ τα εξής μέτρα για την περιφερειακή Ενότητα της Αττικής πλην της περιφερειακής Ενότητας των νήσων:

Συγκεκριμένα από αύριο για την Π.Ε Αττικής (πλην των νήσων) ισχύει:

1- Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

2- Λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση)

3- Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

4- Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop).

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.