ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας την επιβολή καθολικού lockdown στην Αττική για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα νέα μέτρα τίθεται σε ισχύ από τα ξημερώματα (06:00) της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου 2021 και θα έχουν ισχύ έως και τις 28 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα:

  • Κλείνουν τα καταστήματα του λιανεμπορίου
  • Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολείων, εκτός από την ειδική αγωγή

To lockdown θα διαρκέσει έως και τις 28 Φεβρουαρίου, όταν και θα επανεξεταστούν τα δεδομένα. Η εξειδίκευση των μέτρων του lockdown αναμένεται να γίνει αύριο, Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου, από κυβερνητικά στελέχη.

«Αυτό σημαίνει ότι κλείνει κάθε μορφή λιανεμπορίου και στο εξής όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ’ αποστάσεως. Εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία. Τα νέα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω αύριο από τους αρμόδιους» είπε, συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, ενώ σημείωσε πως

Το τελευταίο lockdown έφερε αποτέλεσμα, είπε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά επανεμφανίζεται ο κίνδυνος και έτσι πρέπει να ληφθούν μέτρα, μέχρι να φτάσει η «οριστική νίκη του εμβολιασμού».

Τα δύο στοιχεία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, που ανησύχησαν τους ειδικούς και οδήγησαν στα νέα αυστηρά μέτρα είναι:

  • Η αύξηση νοσηλειών στην Αττική, όπου σταδιακά γεμίζουν οι δομές Υγείας
  • Οι μεταλλάξεις του ιού που φαίνεται πως επιταχύνουν τη μεταδοτικότητά του

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.