ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Σημαντικές αποφάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης κατά τη διάρκεια της τελευταίας του συνεδρίασης.

Με την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης σε δύο προσκλήσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Αττικής έρχεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το δίχτυ κοινωνικής προστασίας που έχει απλωθεί στην πόλη, έτσι ώστε κανένας κάτοικος της Ηλιούπολης που έχει ανάγκη να μη μείνει χωρίς βοήθεια και υποστήριξη.

Η πρώτη αφορά στην παροχή Βασικών Αγαθών για τις κοινωνικές δομές του δήμου, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο με προτεινόμενη δημόσια δαπάνη 243.360,00€. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα προβλέπει τη στελέχωση των παραπάνω Δομών με προσωπικό για την λειτουργία τους στο πλαίσιο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου.  Προβλέπονται δύο νέες θέσεις εργασίας για κάθε Δομή.  Πέραν του κόστους αυτού, θα καλυφθεί από τη χρηματοδότηση  μέρος και των λειτουργικών εξόδων.

Η δεύτερη αφορά την δημιουργία Κέντρου Κοινότητας στην Ηλιούπολη, που θα υποστηρίζει το δήμο στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών µε όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και τις Υπηρεσίες που υλοποιούνται στο Δήμο, καθώς και στην παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ευπαθών ομάδων.

Επίσης όπως σε κάθε σχεδόν Δημοτικό Συμβούλιο και σ’ αυτήν την συνεδρίαση, αποφασίστηκε η οικονομική ενίσχυση οικογενειών που βρίσκονται σε πλήρη ένδεια προκειμένου αυτές να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα ή να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο επίπεδο διατροφής.

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να διεξαχθεί το Διεθνές Συνέδριο για την Παγκόσμια Ειρήνη υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Γρηγόρης Λαμπράκης που εδρεύει στον Δήμο Ηλιούπολης. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 15 & 16 Οκτωβρίου 2016 στην Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης το οποίο τυγχάνει θετικής αποδοχής από τους Διεθνείς φορείς, όπως τον ΟΗΕ, το Διεθνές Γραφείο Ειρήνης(Γενεύη), το Ίδρυμα ΝΟΜΠΕΛ (Στοκχόλμη), την UNESCO, την UNICEF, την Ύπατη Αρμοστεία UNHCR, ΤΟΝ Ερυθρό Σταυρό κ.α. και θα παρευρεθούν μεγάλος αριθμός προσωπικοτήτων και δημοσιογράφων και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αναδείξουμε τον Δήμο μας σε Κέντρο Παγκόσμιας Ειρήνης και Πολιτισμού.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.