ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα εκμάθησης και διάδοσης του Σκακιού ξεκινάει στα σχολεία της Ηλιούπολης μετά την σύναψη συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ Δήμου, Σκακιστικού Συλλόγου Ηλιούπολης και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκακιού.

Είναι ένα πρόγραμμα που έχει σκοπό την διάδοση του παιχνιδιού και την εισαγωγή του στην εκπαιδευτική διαδικασία καθώς το σκάκι αποτελεί ένα παιχνίδι με τεράστια εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά οφέλη και γι’ αυτό εφαρμόζεται σε όλα τα σύγχρονα σχολεία της Ευρώπης.

Με το σκάκι τα παιδιά εισάγονται βιωματικά στην μαθηματική λογική, στον σχεδιασμό και την λογική του project και στην τήρηση κανόνων μιας ακολουθίας κινήσεων. Μεθοδολογίες που αφορούν όλη την εκπαιδευτική και στο μέλλον και την επαγγελματική δραστηριότητα. Σήμερα το Σκάκι θεωρείται ο προθάλαμος του προγραμματισμού που στο μέλλον θα είναι απαραίτητο εργαλείο γνώσης και διεκπεραίωσης κάθε επαγγελματία και επιστήμονα και για αυτό το λόγο γίνεται μια προσπάθεια εισαγωγής του και ως τακτικό μάθημα στα σχολεία.

Η Ηλιούπολη επιλέχτηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκακιού ως ο πρώτος πιλοτικός δήμος, όπου θα ξεκινήσει η εκμάθηση σκακιού. Ο Δήμος Ηλιούπολης αποφάσισε να διαθέσει 5.000 ευρώ για την αγορά του απαραίτητου υλικού όπως πιόνια, σκακιέρες, ρολόγια και βιβλία για αρχάριους, προκειμένου να δώσει στους μαθητές της Ηλιούπολης τα απαραίτητα εφόδια και να διευκολύνει την απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος.

Η επιλογή αυτή του Δήμου εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για τον εμπλουτισμό και τη βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος, έτσι ώστε τα σχολεία να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις σύγχρονες απαιτήσεις εκπαίδευσης.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.