ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Πλήρως ανακαινισμένους και με νέο εξοπλισμό θα βρουν τους Παιδικούς Σταθμούς της Ηλιούπολης, τα παιδιά και τα βρέφη που θα φιλοξενηθούν σ’ αυτούς με την έναρξη της νέας περιόδου 2017-2018. Ξεκίνησαν ήδη τα παιδιά από επανεγγραφές και συνεχίζουμε με τα παιδιά του ΕΣΠΑ και του Δήμου.

Τους θερινούς μήνες ο Δήμος πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση έργων με βαψίματα, γενικές ανακαινίσεις, προμήθεια εποπτικού υλικού, παιχνιδιών, βιβλίων και ανανέωση όλων των παιδικών οργάνων στις αυλές σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς.

Έτσι εξασφαλίζεται ένα ευχάριστο, ελκυστικό, υγιεινό και ασφαλές περιβάλλον για τα νήπια και τα βρέφη της Ηλιούπολης με ειδική μέριμνα στην πνευματική και σωματική τους διάπλαση. Εξάλλου ο Δήμος προχώρησε και στην πρόσληψη επιπλέον προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ για την άρτια παιδαγωγική κάλυψη των παιδιών.

Παράλληλα ο Δήμος Ηλιούπολης μεριμνά για την στήριξη της οικογένειας και των εργαζόμενων και άνεργων γονέων. Έτσι προχώρησε στην ενοικίαση νέου κτηρίου στην οδό Χίου για να πλησιάσουμε το στόχο κανένα παιδί να μην μείνει εκτός παιδικών σταθμών παρά την τεράστια ζήτηση που υπάρχει.

Ο νέος παιδικός σταθμός που θα ξεκινήσει να λειτουργεί τον Οκτώβριο έχει δυναμικότητα φιλοξενίας 40 έως 50 παιδιών και έκτασης 120 τ.μ. με τεράστιους αύλειους χώρους.

Θυμίζουμε ότι στο πλαίσιο του μακρόχρονου σχεδιασμού για την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υποδομών στην πόλη, δημοπρατήθηκε και ξεκινάει η ανέγερση ενός ακόμη Παιδικού Σταθμού στην οδό Αριστογείτονος.

Έτσι, με σταθερά βήματα και με ορθή οικονομική διαχείριση ο Δήμος Ηλιούπολης υλοποιεί το σχεδιασμό του να εξασφαλίζει το βέλτιστο περιβάλλον για τα νήπια και τα βρέφη αλλά και να στηρίζει την οικογένεια με τις απαλλαγές – εκπτώσεις αλλά και στοχεύοντας από του χρόνου (σχολικό έτος 2018-2019) την κατάργηση των τροφείων.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.