ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Η Δημοτική Κίνηση «ΗΛΙΟΥ – πόλις, ανθρώπινη πόλη», με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας, διοργάνωσε στις 10 Μαρτίου 2018 εκδήλωση –συζήτηση στο Δημοτικό Άλσος «Δ. Κιντής» στην Ηλιούπολη (Μνησικλέους και Ύδρας), με θέμα:

«Τα χίλια πρόσωπα της βίας κατά των γυναικών» και ομιλήτριες, την κα Κωνσταντίνα Κούνεβα ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. GUE/NGL, μέλος της Επιτροπής Γυναικών και Ισότητας Φύλων & μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ε/Κ και την κα Αγγελική Παπάζογλου, κοινωνιολόγο, MSc, Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Αντιμετώπισης Πολλαπλών Διακρίσεων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Τη συζήτηση συντόνισε η Δημοτική μας Σύμβουλος κα Αγγελική Δουβή.

Μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό του Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης κ. Δημήτρη Ασβεστά, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Ιβάν Νίτσεφ «Η εξομολόγησή της», το οποίο περιγράφει τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε η κα Κούνεβα το Δεκέμβριο του 2008 ως γυναίκα, μετανάστρια και εργαζόμενη-αγωνίστρια, για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Στις εισηγήσεις τους οι ομιλήτριες τόνισαν την πολιτική σημασία της ημέρας της γυναίκας και την επιδίωξη της ουσιαστικής ισότητας μέσω νομικών, θεσμικών αλλά και απαραίτητων αλλαγών στη νοοτροπία όλων μας, μέσω της παιδείας, τέχνης και συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική και δημόσια ζωή.

Ενημερωθήκαμε για την κύρωση της σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που αφορά την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών (και ενδο-οικογενειακή βία), για την κατάθεση σε δημόσια διαβούλευση του Ν/Σ του Υπουργείου Εσωτερικών για την ουσιαστική ισότητα καθώς και για τον ειδικό ρόλο που καλείται να παίξει η τοπική αυτοδιοίκηση. Η κα Κων/να Κούνεβα πρότεινε μάλιστα, κάποιο από τα ακίνητα που θα παραχωρήσει το Ελληνικό Δημόσιο στον Δήμο μας, μετά την νίκη του κατά των καταπατητών, να στεγαστούν δομές για πρόληψη και αντιμετώπιση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών.

Επακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους παρευρισκομένους.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους, η Βουλευτής Β΄Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ κα Χαρά Καφαντάρη, η οποία αναφέρθηκε στην σημασία που έχει η επικείμενη κύρωση της «Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης» από την Βουλή των Ελλήνων, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής με τον συνδυασμό «Δύναμη Ζωής», κ. Παναγιώτης Πατσαβός, ο Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ» Δάφνης –Υμηττού κ. Μπάμπης Αλεξάτος, οι Δημοτικοί μας Σύμβουλοι κ.κ. Χρήστος Κοκοτίνης, Γεώργιος Αντύπας, ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης κ. Κωνσταντίνος Σεφτελής, η κα Σούλα Τσιρταβή, Πρόεδρος του περιβαλλοντικού πολιτιστικού ομίλου (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο) Αττικής, η κα Ελένη Νιρού από τον Σύλλογο Μικρασιατών Κων/πολιτών Ηλιούπολης η κα. Ελένη Μικελίδη από την περιφερειακή επιτροπή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηλιούπολης, μέλη της συλλογικότητας οι «Συνεργοί με την Ηλιούπολη», και πλήθος κόσμου.

Το Γραφείο Τύπου

Δημοτική Κίνηση ΗΛΙΟΥ-πόλις ανθρώπινη πόλη
Ηρακλείτου 1, Ηλιούπολη, 163 45
Τηλ.: 211.21.39.536 - Fax: 211.21.39.536 
www.iliou-polis.gr - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.