ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Η 8 Μαρτίου αποτελεί ημέρα τιμής και μνήμης των διαχρονικών αγώνων του γυναικείου κινήματος, ημέρα αποτίμησης αλλά και αφετηρία οριοθέτησης νέων στόχων για την κατοχύρωση της ισότητας, για το δικαίωμα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη ζωή.

Σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών για πάνω από έναν αιώνα, όπου όλοι μας άνδρες και γυναίκες οφείλουμε να θυμόμαστε με σεβασμό.

Το έναυσμα για την καταξίωση του γυναικείου ρόλου, δόθηκε με την Λυσιστράτη, που πρωτοστατεί σε μια φεμινιστική απεργία, προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος των ανδρών. Εμφανίζεται ιστορικά τον 19 αιώνα, με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των γυναικών στις ΗΠΑ, θεσπίζεται τον 20 αιώνα ως Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας από τον ΟΗΕ, διεκδικώντας να καταστεί ο 21 αιώνας, ως ο αιώνας καταξίωσης της γυναίκας, με τους πολλαπλούς ρόλους. Ας μη ξεχνάμε τη φράση του Νίκου Καζαντζάκη: "Τα τετραθέμελα του κόσμου: ψωμί, κρασί, φωτιά, γυναίκα".

Δημοτική παράταξη «Η Πόλη Που Θέλω»

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.