ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Η κρίση του κορονοϊού άλλαξε τον τρόπο και την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών, αλλά σε κάποιους συμπολίτες μας εντείνει ακόμα περισσότερο την ήδη υπάρχουσα δυσκολία ή και αδυναμία μετακίνησής τους ακόμη και για την ικανοποίηση βασικών αναγκών υγείας και διατροφής.

Ο Δήμος Ηλιούπολης σχεδόν καθημερινά παίρνει επιπλέον μέτρα ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής και της αλληλεγγύης, κατά τη διάρκεια της εφαρμογής μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού – COVID 19.

Δημιούργησε και λειτουργεί από σήμερα Πέμπτη 19/3/2020 τον «Έκτακτο Δημοτικό Μηχανισμό», που θα υποστηρίζει ευάλωτους συμπολίτες, θα εξασφαλίζει την πρόσβασή τους στα βασικά αγαθά διατροφής, υγείας και υγιεινής και θα τους εξυπηρετεί στα σπίτια τους.

Ενίσχυσε με προσωπικό την «Γραμμή του Δημότη-15377» και το Τηλεφωνικό Κέντρο Έκτακτης Ανάγκης Εξυπηρέτησης και Ενημέρωσης των Δημοτών για την αντιμετώπιση του νέου ιού, με τις επιπλέον γραμμές (εργάσιμες ημέρες από 08:00 έως 15:00): 210 99 70 079 , -197, -044, -055 και -148 και το e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ο πολίτης εκεί θα υποβάλλει το αίτημά του τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά και ο Δήμος άμεσα θα αξιολογεί το αίτημα και τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα απαντηθεί ή θα ικανοποιηθεί.

Επίσης ο Δήμος μας συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, που δημιούργησε τηλεφωνικό συντονιστικό κέντρο (Call Center) με αριθμό 214-214-2000, που κεντρικά δέχεται κλήσεις και παραπέμπει στον Δήμο μας τους αιτούντες υποστήριξη, που κατοικούν στην πόλη μας.

Με σεβασμό στον άνθρωπο και αίσθηση της κοινωνικής του αποστολής, ο Δήμος Ηλιούπολης στέκεται στο πλευρό των αδύναμων συμπολιτών και βρίσκει τρόπους υποστήριξης τους και κάλυψης των απολύτως απαραίτητων καθημερινών αναγκών τους. Δικαιούχοι είναι:

Κάτοικοι του δήμου, που κατά δήλωσή τους δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν και θα έχουν εξυπηρέτηση ως προς τη διανομή φαρμακευτικού υλικού και παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, με δαπάνη που βαρύνει τους ιδίους.

Άποροι και οικονομικά αδύνατοι κάτοικοι του δήμου, που επίσης κατά δήλωσή τους δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν. Αυτοί θα έχουν δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη εφόσον προβλέπεται από τον ΕΟΠΥΥ και δωρεάν διανομή ειδών πρώτης ανάγκης σαν δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου, κοινωνικού φαρμακείου, κλπ.

Ήδη από την Δευτέρα 16/3/2020 και καθημερινά μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας παραδίνονται κατ’ οίκον τα μηνιαία τρόφιμά τους.

Σε όλους τους παραπάνω δικαιούχους θα γίνεται κατ’ οίκον διεκπεραίωση αιτημάτων, όπως παραλαβή αιτήσεων, παράδοση πιστοποιητικών που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ και κάθε άλλη εργασία, που περιορίζεται από τα έως τώρα ληφθέντα μέτρα, για την αποτροπή διάδοσης του ιού.

Έχουν διατεθεί για τον έκτακτο αυτό μηχανισμό, 4 δημοτικά αυτοκίνητα και οι αντίστοιχοι οδηγοί και συνοδοί, για την εξυπηρέτηση της λειτουργίας του.

Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, το προσωπικό θα φέρει υποχρεωτικά όλα τα μέσα ατομικής προστασίας, που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, σύμφωνα με τις συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Ενθαρρύνουμε όλους τους συμπολίτες, να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να βοηθήσουμε στην καταγραφή ευάλωτων συνανθρώπων, που υπάρχουν γύρω μας. Οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες με κινητικές δυσκολίες, μοναχικοί ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, χρόνια πάσχοντες ευάλωτοι στον νέο ιό, είναι εφικτό να υποστηριχτούν αυτήν την κρίσιμη περίοδο.Καλούνται επίσης οι συμπολίτες μας, να πυκνώσουν τα μητρώα εθελοντών του Δήμου μας, ώστε η κρίση αυτή να αποτελέσει κίνητρο για την ενίσχυση της αλληλοφροντίδας και της κοινωνικής συνοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής εθελοντών μπορούν να γίνονται τηλεφωνικά στον αριθμό 210 9970156 ή ηλεκτρονικά στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι οι στιγμές αυτές είναι κρίσιμες και οφείλουμε να ενεργοποιηθούμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, με αλληλεγγύη και αποτελεσματικότητα.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.