ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Ο Δήμος Ηλιούπολης πέρυσι τον Ιούνιο δεσμεύτηκε εγγράφως, ότι αν η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού παραχωρήσουν - για Μία και μόνο χρονιά - χώρο (πράγμα που έγινε) στην Αίθουσα Εκδηλώσεων, για την διαμόρφωση 2 αιθουσών Νηπιαγωγείου, φέτος  με την λήξη του έτους θα είχε μεριμνήσει για την προμήθεια και εγκατάσταση στην Βαλτετσίου 2 προκάτ αιθουσών.

Αντ' αυτών, στις 12 του Ιουνίου (ένα χρόνο μετά δηλαδή) η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου λέει "μέτρησε" τον χώρο και απεφάνθη ότι οι δύο αίθουσες  "δεν χωράνε"...

Όχι όμως μόνο αυτό.

Αντί να ξεκινήσουν τις εργασίες - με το κλείσιμο του Σχολείου - για να μπει έστω η μία αίθουσα στον προκαθορισμένο χώρο (Βαλτετσίου), προτάσσουν την τοποθέτησή της στον χώρο του μπάσκετ στην μεριά του Σκλαβενίτη, πράγμα που είναι απαράδεκτο γιατί περιορίζει/εξαφανίζει τον προαύλιο χώρο του Σχολείου.

Η Ένωσή μας στέκεται στο πλευρό των  Συλλόγων Γονέων και Εκπαιδευτικών του 6ου Δημοτικού, απαιτώντας ο Δήμος να αναλάβει τις ευθύνες του, να κάνει τις απαραίτητες (μπαζώματα, διαμορφώσεις, υποδομές αποχέτευσης) προετοιμασίες στον χώρο, ώστε τον Αύγουστο που θα παραλάβει τα προκάτ, να είναι έτοιμος να τοποθετήσει την Αίθουσα για το άνοιγμα των Σχολείων στις 7 Σεπτέμβρη.
Καμία σκέψη για τοποθέτηση της αίθουσας σε άλλο χώρο πλην της Βαλτετσίου.
Καμία σκέψη για ΜΗ τοποθέτηση της Αίθουσας και παράταση της υφιστάμενης κατάστασης.

Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τις χωματουργικές εργασίες που χρειάζονται για την τοποθέτηση της άλλης προκάτ Αίθουσας στο 7ο Νηπιαγωγείο.

Χωρίς βέβαια όλα αυτά να αναιρούν την διαχρονική Υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής, να λύσει οριστικά το πρόβλημα της Προσχολικής Αγωγής (στην Αγία Μαρίνα κυρίως) με την εύρεση χώρων για την Ανέγερση ενός τουλάχιστον  Νηπιαγωγείου.

Χρειάζονται μόνιμες λύσεις και η Δημοτική Αρχή οφείλει να τις δρομολογήσει, ώστε να πάψουμε να βλέπουμε αίθουσες - κοντέινερ στα προαύλια των σχολείων  μας.

Να διεκδικήσουμε την άμεση  «επιστροφή» των οικοπέδων από το ΤΑΙΠΕΔ, για την ανέγερση νέων σχολείων.

Tο Δ.Σ.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.