ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

H δεύτερη παγκόσμια ημέρα η οποία έχει ορισθεί επισήμως από τα Ηνωμένα Έθνη, μετά την ημέρα για το AIDS, είναι η ημέρα κατά του σακχαρώδη διαβήτη. Η 14η Νοεμβρίου αποτελεί μέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη.

Στην Ελλάδα τα τελευταία δεδομένα δείχνουν ότι το 10-12% του πληθυσμού έχει διαβήτη, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό 3-4% που δεν γνωρίζει ότι πάσχει από τη νόσο.

Σχετικά με την πανδημία του COVID, στοιχεία από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για το Διαβήτη δείχνουν ότι μέχρι και 50% των νοσηλευομένων για COVID πάσχουν από διαβήτη. Οι διαβητικοί ασθενείς που παρουσιάζουν καλή γλυκαιμική ρύθμιση κατά τη νοσηλεία τους, μειώνουν σχεδόν κατά 90% τον κίνδυνο θνησιμότητας σε σχέση με τους αρρύθμιστους διαβητικούς κατά τη νοσηλεία για COVID.

Σήμερα τιμούμε τον καναδό νομπελίστα όπου είναι η γενέθλια μέρα του, το γιατρό Φρέντερικ Μπάντινγκ (1891-1941) ο οποίος ανακάλυψε την ινσουλίνη και το νοσηλευτικό προσωπικό που μάχεται και υποστηρίζει τους ασθενείς στη διαχείριση της καθημερινότητας της ζωής με τον διαβήτη.

Αφυπνιζόμαστε, ενημερωνόμαστε στέλνουμε ηχηρό μήνυμα για μια κοινωνία χωρίς σακχαρώδη διαβήτη.

14 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του σακχαρώδη Διαβήτη

Δημοτική παράταξη «Η Πόλη Που Θέλω»

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.