ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 εντοπίστηκαν από περιπατητή οι φρεσκοκομμένοι κορμοί συστάδας τριών δέντρων πάνω στη νησίδα της Ηρώς Κωνσταντοπούλου, στο ύψος της οδού Γρίβα. Από τις φωτογραφίες των κορμών διακρίνεται η άριστη κατάστασή τους.

Σε απόσταση ελάχιστων μέτρων, πάνω στην ίδια νησίδα, υπάρχει άλλη μία συστάδα τριών δέντρων, υγιέστατων επίσης, η διατηρησιμότητα των οποίων μας προβληματίζει, δεδομένου ότι η αποψίλωση της νησίδας της Ηρώς Κωνσταντοπούλου συνεχίζεται συστηματικά, τα τελευταία χρόνια (όπως και της Νυμφών και άλλων...).

καρατόμηση υψηλών δέντρων από το Δήμο Ηλιούπολης

Με επιστολή μας προς τον Δήμο Ηλιούπολης ζητάμε:

  • από τη Δημοτική Αστυνομία την προστασία των δέντρων της διπλανής συστάδας και όλων των υγιών δέντρων της περιοχής, από την ατεκμηρίωτη και χωρίς άδεια κοπή τους.
  • Από τον Δήμο Ηλιούπολης αντίγραφο της απαραίτητης άδειας από την πολεοδομία, που να συνοδεύεται από τεκμηριωμένη επιστημονικά έκθεση γεωπόνου και φωτογραφικό υλικό, που να αιτιολογούν την κοπή των δέντρων αυτών.

Σε περίπτωση που δε μας προσκομιστούν τα ζητούμενα έγγραφα αδειοδότησης και επιστημονικής τεκμηρίωσης για την αποψίλωση των τριών δέντρων, θα κινήσουμε τη διαδικασία επιβολής κυρώσεων και άσκησης διώξεων εις βάρος των υπαιτίων.

Κι.Π.Η.- Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης
Σκρα 10, 163 46 Ηλιούπολη  
Τ.: 2109730215 • K.: 6944683652

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.