ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι
Το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι το πνεύμα της Αγάπης, της Προσφοράς και της Αλληλεγγύης. Είναι το φως που μας ωθεί να αφήσουμε στην άκρη την καθημερινότητα και τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας.

Οι περσινές γιορτές μας βρήκαν να τηρούμε το πνεύμα του «Μένουμε Σπίτι», μαζί με τις οικογένειές μας και με συντροφιά ψηφιακές μορφές ψυχαγωγίας.

Φέτος ήρθε η στιγμή της παραδοσιακής Χριστουγεννιάτικης εξωστρέφειας, πάντα με την τήρηση των αναγκαίων μέτρων προφύλαξης.

Η πόλη μας θα υποδεχθεί τις γιορτές, ακόμα καλύτερα φροντισμένη και στολισμένη, όχι μόνο στο κέντρο της αλλά διαρκώς και σε περισσότερες πλατείες και γειτονιές - παλιότερα παραμελημένες - με πρωτότυπες εκδηλώσεις, για μικρούς και μεγάλους.

Σε επτά πλατείες της πόλης, Κεντρική Εθνικής Αντίστασης, Φλέμινγκ, Σικελιανού, Βεάκη, Κανάρια, Αναγνωσταρά & Ανεξαρτησίας, σε τρεις Παιδικές Χαρές, Δαμασκηνού, Παπαφλέσσα & Σκόπα και στο Θέατρο του Δημαρχείου, με ευχάριστες και ψυχαγωγικές εκπλήξεις:

Το «Άρμα των Χριστουγέννων» την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους στους δρόμους της πόλης, φουσκωτά παιχνίδια, καρουζέλ, πίστα με συγκρουόμενα, τρενάκια σε ράγες, ξύλινα σπιτάκια με δραστηριότητες, παιδικά παιχνίδια-κερματοδέκτες χαμηλού κόστους, οκτώ προβολές παιδικών ταινιών στο Θέατρο του Δημαρχείου, το μοναδικό «Πηγάδι των Ευχών, το «Άρμα και το Ταχυδρομείο του ΑγιοΒασίλη», το «Κυνήγι του Χριστουγεννιάτικου Θησαυρού», παραστάσεις Καραγκιόζη, παραμύθια, μελομακαρονομαχίες, πειράματα με μαγικά φίλτρα, ξωτικά και σαπουνόφουσκες, face painting και μπαλόνια, η μασκότ «Ρούντολφ», το «Μαγικό Εργαστήρι Χιονιού», μια «Άμαξα με Άλογο» στους δρόμους, μουσικά γκρουπ, δημιουργικά παιδικά εργαστήρια και καμπ δημιουργικής απασχόλησης και εκπαίδευσης και άλλα πολλά. Όλοι μαζί θα χαρούμε τα Σύνολα των Μουσικών Εργαστηρίων στην καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία, αλλά και στα Εμπορικά Κέντρα της πόλης με ύμνους και κάλαντα και τις μουσικές της Φιλαρμονικής του Δήμου μας στους δρόμους της πόλης.

Σας προσκαλώ να γιορτάσουμε όλοι μαζί, με φλόγα αγάπης στην καρδιά, να τηρήσουμε με τους αγαπημένους μας τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας και με Ενσυναίσθηση και Πράξεις Αλληλεγγύης να χτίσουμε μια κοινωνία καλύτερη.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Χρόνια Πολλά Ηλιούπολη, με Ειρήνη, Υγεία και Δύναμη

Γιώργος Χατζηδάκης
Δήμαρχος Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.