ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Δήμος μας την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 στην πλατεία Φλέμινγκ, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης – ΕΕΑΑ και κεντρικό μήνυμα «Ανακύκλωσε στους μπλε κάδους του Δήμου σου».

Στο χώρο της εκδήλωσης, ήταν σταθμευμένο το ειδικό όχημα «Κινητό Πράσινο Σημείο» του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής-ΕΔΣΝΑ, αλλά και ένα από τα τέσσερα νέα σύγχρονα καφέ απορριμματοφόρα αποκομιδής βιοαποβλήτων.

Συμμετείχαν περισσότερα από 350 παιδιά συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς τους από 10 δημοτικά σχολεία της πόλης μας, χάρη στην άριστη κινητοποίηση και τον συντονισμό της προέδρου της Α' βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Βασ. Γεωργιοπούλου.

Οικοδεσπότης της εκδήλωσης, ήταν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης & Διαχείρισης Απορριμμάτων, Γιάννης Αντζινάς, που από νωρίς το πρωί υποδεχόταν τα παιδιά, συνομιλούσε μαζί τους για τα οφέλη της ανακύκλωσης και συμμετείχε μαζί τους σε μια σειρά από εκπαιδευτικά παιχνίδια ανακύκλωσης.

Μεταξύ των στιγμών που ξεχώρισαν ήταν η συμβολική ροή κύκλου που σχημάτισαν οι μικροί μαθητές ως βιωματική απεικόνιση της ανακύκλωσης, με αποκορύφωμα το άλμα των παιδιών με τα μπαλόνια τους, όσο το δυνατόν ψηλότερα, με στόχο να καταδειχθεί ότι στις δράσεις σεβασμού του περιβάλλοντος δεν υπάρχουν όρια και ανακυκλώνουμε όσο περισσότερο μπορούμε για να διασφαλίσουμε το μέλλον μας.

Έγινε διανομή έντυπου υλικού του Δήμου με οδηγίες για το «τι επιτρέπεται να απορρίπτουμε στους καφέ κάδους και τι όχι» και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κλήρωση 2 παιδικών ποδηλάτων, προσφορά της ΕΕΑΑ στους μικρούς φίλους που συμμετείχαν.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής κ. Γιώργος Δημόπουλος, ο Υπεύθυνος Τμήματος Μarketing & OΤΑ της ΕΕΑΑ, κ. Δημήτρης Παπασωτηρίου, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Πούλος, Καίτη Χωματά και Κώστας Σεφτελής, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού Ιωάννα Σκλαβενίτη και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Βιδάλης.

«Ανακύκλωσε στους μπλε κάδους του Δήμου σου»

«Ανακύκλωσε στους μπλε κάδους του Δήμου σου»

«Ανακύκλωσε στους μπλε κάδους του Δήμου σου»

«Ανακύκλωσε στους μπλε κάδους του Δήμου σου»

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.