ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Η πρώτη ενημερωτική ιατρική ομιλία δράσης και πρόληψης για τις γυναίκες, που διοργάνωσε ο Δήμος Ηλιούπολης και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας της πόλης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 12 Ιανουαρίου 2023 στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

Η ομιλία με θέμα «ο ρόλος της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στην πρόληψη των γυναικολογικών παθήσεων» έγινε από την κυρία Αικατερίνη Γ. Καλύβα, διακεκριμένη μαιευτήρα – γυναικολόγο MD, MSc, Eπικ. Επιμελήτρια Β’ Κ.Υ. Ηλιούπολης και την κ. Μαρία Υφαντή, μαία Κ.Υ. Ηλιούπολης.

Στον χαιρετισμό της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χριστίνα Σερέτη είπε, μεταξύ άλλων: «Σε κάποιες ειδικότητες που αφορούν είτε στην ιατρική είτε στα εκπαιδευτικά θέματα ‘‘ο καλός ο δάσκαλος ή ο καλός γιατρός μαθαίνετε και επικοινωνείτε στόμα με στόμα’’. Έρχονταν, λοιπόν, στο γραφείο μου και μου έλεγαν είναι μια εξαιρετική γιατρός, ένας εξαιρετικός άνθρωπος, η κυρία Καλύβα. ‘‘Κάνε ό,τι μπορείς για να βοηθήσεις το Κέντρο Υγείας’’, μου έλεγαν. Και προς τιμήν ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου πήραμε ομόφωνα απόφαση να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να το κάνουμε εφημεριακό, να στελεχωθεί με περισσότερες ειδικότητες. Αν γίνεται ακόμα και να διανυκτερεύει. Γίνονται προσπάθειες συλλογικές. Όλο το ΔΣ είναι στο πλάι του Κ.Υ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτό το σημείο και στον διευθυντή του Κ.Υ. κ. Λαϊνά για την καλή συνεργασία που έχουμε».  

«Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε, από την πλευρά της Διοίκησης και της Κοινωνικής Υπηρεσίας, είναι να ξεκινήσουμε μια σειρά από ημερίδες, επιμορφωτικές, που αφορούν στην πρόληψη γιατί, δυστυχώς, καλώς ή κακώς εμείς οι γυναίκες, επειδή έχουμε να φροντίσουμε όλους τους άλλους πριν από εμάς, τα θέματα που αφορούν στη δική μας υγεία και σε θέματα προληπτικής ιατρικής τα αφήνουμε πίσω. Εδώ λοιπόν αυτές οι εξαιρετικές επιστήμονες θα μας εξηγήσουν για ποιό λόγο πρέπει, για να μπορούμε να δώσουμε στους άλλους, πρώτα να δώσουμε στον εαυτό μας και να φροντίσουμε την υγεία μας», προσέθεσε η ίδια.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης τόνισε: «Καλή χρονιά με υγεία κι εύχομαι αυτός ο χρόνος να είναι καλύτερος από τους δύο προηγούμενους. Βεβαίως να ευχαριστήσω και την κ. Καλύβα και την κ. Υφαντή που μας τιμούν με την παρουσία τους, τιμούν την πόλη μας καθώς βρίσκονται καθημερινά στον αγώνα, στο Κέντρο Υγείας της πόλης μας. Αξίζει ένα θερμό χειροκρότημα σε αυτές τις δύο κυρίες που εκπροσωπούν όλους τους γιατρούς της δημόσιας υγείας που, τα τελευταία κυρίως δύο χρόνια, έδωσαν όλους το ‘είναι’, όλον τους τον εαυτό, για να μπορέσουμε -σε μια υγειονομική κρίση που περάσαμε και που περνάμε σε έναν βαθμό ακόμα- να αντιμετωπίσουν εκατοντάδες χιλιάδες περιστατικά και να μπορέσει πραγματικά το Κέντρο Υγείας της πόλης μας να συμβάλλει με τεστ, με εμβόλια, με καθημερινή δραστηριότητα, με όλους αυτούς τους λιγοστούς γιατρούς να αντιμετωπίσει το ζήτημα της πανδημίας. Τους αξίζει ένα θερμό χειροκρότημα».

«Οι ημερίδες θα συνεχιστούν γιατί η πρόληψη είναι το παν για να αντιμετωπίσουμε όλες τις ασθένειες της εποχής μας και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα και όχι να δρουμε κατασταλτικά όταν παρουσιαστεί το πρόβλημα υγείας. Να προλαβαίνουμε τα πάντα στην αρχή τους», ανέφερε, επίσης, ο κ. Χατζηδάκης.

Η δεύτερη ενημερωτική ομιλία με θέμα «Εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και νέα δεδομένα» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 26 Ιανουαρίου στις 18:30 μ.μ. από την κ. Αικατερίνη Γ. Καλύβα, μαιευτήρα – γυναικολόγο, MD, MSc. στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (Μ. Αντύπα και Ελ. Βενιζέλου) στην Ηλιούπολη.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.