ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Αγαπητοί δημότες,
Οι επερχόμενες ημέρες καύσωνα θέτουν ιδιαίτερους κινδύνους όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τα αδέσποτα ζώα της περιοχής μας. Ο Δήμος μας, αναγνωρίζοντας την ανάγκη προστασίας αυτών των ευάλωτων πλασμάτων, σας καλεί να συμμετάσχετε στην προσπάθεια μας για την ασφάλειά τους.

Τι μπορούμε να κάνουμε:

Προσφορά Νερού: Τοποθετήστε μπολ με καθαρό και φρέσκο νερό σε σκιερά σημεία κοντά στα σπίτια σας ή σε κοινόχρηστους χώρους. Το νερό είναι απαραίτητο για την επιβίωση των ζώων κατά τη διάρκεια του καύσωνα.

Σκιερά Καταφύγια: Δημιουργήστε προσωρινά καταφύγια ή σημεία σκιάς με κουτιά ή άλλες κατασκευές, ώστε τα αδέσποτα να μπορούν να βρουν δροσιά και προστασία από τον ήλιο.

Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση: Ενημερώστε τους γείτονές σας και τους φίλους σας για την ανάγκη βοήθειας προς τα αδέσποτα. Η ευαισθητοποίηση της κοινότητας μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Εθελοντική Συμμετοχή: Αν έχετε τη δυνατότητα, μπορείτε να συμμετάσχετε εθελοντικά στις ομάδες φροντίδας αδέσποτων ζώων του Δήμου. Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη.

Αναφορά Περιστατικών: Αν παρατηρήσετε κάποιο αδέσποτο ζώο που δείχνει σημάδια θερμοπληξίας ή άλλης σοβαρής κατάστασης, επικοινωνήστε άμεσα με τον Δήμο ή τις φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής για να λάβει την απαραίτητη βοήθεια.

Συμβουλές για την προστασία των αδέσποτων από τον καύσωνα:

  • Μην ταΐζετε τα αδέσποτα κατά τη διάρκεια των πολύ ζεστών ωρών: Προτιμήστε να ταΐζετε τα ζώα νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα όταν η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή.
  • Ελέγξτε τα μπολ με το νερό τακτικά: Βεβαιωθείτε ότι τα μπολ με το νερό είναι πάντα γεμάτα και δροσερά.
  • Παρατηρήστε για σημάδια θερμοπληξίας: Αν παρατηρήσετε κάποιο ζώο να δυσκολεύεται στην αναπνοή, να έχει υπερβολική σιελόρροια ή να φαίνεται αδύναμο, μεταφέρετε το σε σκιερό μέρος και δώστε του νερό.

Ο Δήμος μας δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειες για την προστασία και φροντίδα των αδέσποτων ζώων και σας καλεί να συνεργαστείτε μαζί μας για ένα ασφαλές και δροσερό καλοκαίρι για όλους.

Με εκτίμηση
Κλειώ Λουλακάκη
Συνεργάτης του Δημάρχου επί θεμάτων που αφορούν στη μέριμνα εκ μέρους του Δήμου Ηλιούπολης για τα αδέσποτα ζώα (περισυλλογή, παρακολούθηση, συντονισμός παροχής κτηνιατρικής φροντίδας, κλπ).

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.