ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Είναι θεμιτό, στα πλαίσια της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, θέσεων και απόψεων, κάθε φορέας, παράταξη ή συλλογικότητα να αξιοποιεί τα πρόσφορα διαφημιστικά μέσα ώστε να ενημερώνει τους πολίτες για τις δράσεις της.

Άρα θα ήταν απολύτως φυσιολογικό και η διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης να κάνει χρήση αυτών των χώρων, τηρώντας όμως πρωτίστως τις δικές της αποφάσεις.

Από τα τέλη Νοεμβρίου λοιπόν, μέχρι και σήμερα έχει γίνει κατάληψη διαφημιστικών θέσεων σε αφετηρίες και στάσεις της πόλης μας προκειμένου να γίνει γνωστή στους συμπολίτες, η εκδήλωση του Δήμου (?) για τον απολογισμό του δημοτικού έργου της τριετίας 2014 – 2017.
Η εκδήλωση του Δήμου (?) πραγματοποιήθηκε στις 3/12/2017.

Να διευκρινίσω πως η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν ήταν τελικά του Δήμου Ηλιούπολης, αλλά της παράταξης που τον διοικεί τα τελευταία 7 χρόνια.
Αυτό προκύπτει από το πρόγραμμα της εκδήλωσης, αφού σε αυτήν δεν συμμετείχε κανένας υπηρεσιακός παράγοντας ή έστω εκπρόσωπος άλλης δημοτικής παράταξης.
Στην εκδήλωση βασικός ομιλητής ήταν ο επί επτά χρόνια Δήμαρχος της πόλης κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, ενώ νωρίτερα χαιρετισμό απηύθυνε ο Γραμματέας της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» κ. Παναγιώτης Βιδάλης.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα παρακάτω:

1. Ποιος πλήρωσε το προβλεπόμενο διαφημιστικό τέλος?

2. Πλήρωσε, ο Δήμος που τελικά δεν ήταν δική του εκδήλωση ή η Παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη»?

3. Εάν τα διαφημιστικά τέλη τα κατέβαλε η Παράταξη του Δημάρχου, ποιο είναι το συνολικό ποσό και τι παραστατικά εκδόθηκαν?

4. Εάν δεν εισέπραξε χρήματα ο Δήμος με το αιτιολογικό πως ήταν δήθεν δική του εκδήλωση, ποιο είναι το ποσό που θα εισέπραττε εάν αυτές οι θέσεις διατίθεντο στην ελεύθερη αγορά, ώστε έτσι να υπολογισθούν τα απολεσθέντα έσοδα του Δήμου?

5. Γιατί, ενώ η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 3/12/2017, οι θέσεις δεν απελευθερώθηκαν άμεσα, αλλά παραμένουν δεσμευμένες μέχρι και σήμερα και για περισσότερες από 10 εβδομάδες?

6. Αντί να παραμένουν δεσμευμένες στην παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» ή στο Δήμο (!!!), δεν θα ήταν καλύτερη επιλογή στην περίπτωση που δεν υπήρχε ζήτηση από την αγορά, αυτές να διατεθούν ΔΩΡΕΑΝ σε φορείς και συλλόγους της πόλης μας για τις εκδηλώσεις τους που είναι πολλές αυτή την περίοδο?

7. Δεν θα περιοριζόταν έτσι τα διαφημιστικά πανό, άρα θα είχαμε καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα για τις «πολιορκημένες» πλατείες μας?

Εύλογα ερωτήματα και απορίες των δημοτών προς την παράταξη, που είχε και είχαμε κάνει «σημαία» κάποτε (και πολύ σωστά) και καταδικάζαμε τέτοιου είδους απαράδεκτες και «πονηρές» πρακτικές, που δεν σέβονται τη νοημοσύνη του πολίτη, τις βασικές αρχές της δημοκρατίας και την ορθολογική διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης
Κώστας Γ. Σεφτελής

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.