ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Σήμερα, από τον Δήμο Ηλιούπολης δημοσιεύθηκε απάντηση μετά την καταγγελία μας για το ερμητικό χτίσιμο και την πλήρη φραγή του κλειστού τμήματος της Πικροδάφνης, κοντά στο γήπεδο της ΔΙΑΝΑ, στην Ηλιούπολη.

Στην ελλιπέστατη απάντηση του Δήμου Ηλιούπολης, που μόνο ερωτηματικά και ανασφάλεια μπορεί να μας προκαλέσει, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Καταγγείλαμε τη φραγή του αγωγού την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018. Ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ηλιούπολης, τη Δευτέρα 3/12/18 το πρωί, γνώριζε την ύπαρξη των βράχων, που έχουν τοποθετηθεί σε κάποια απόσταση από την είσοδο του κλειστού οχετού, για να μην εισχωρούν κλαδιά και άλλα φερτά από το βουνό. Αλλά, όποιος δει αυτούς τους βράχους που είναι σε απόσταση μερικών μέτρων από την είσοδο, δε μπορεί παρά να δει και τη φραγμένη είσοδο, αν αυτό έγινε πολύ παλιά! Οπότε, εφόσον γνωρίζει οτι οι βράχοι υπήρχαν ή τους τοποθέτησε η ίδια η υπηρεσία εκεί για να προστατεύει το άνοιγμα, δεν προβληματίζεται όταν δε βλέπει άνοιγμα? Κι αν δεν υπάρχει τι προστατεύουν?

Η επιχειρηματολογία και του προϊσταμένου της τεχνικής υπηρεσίας τη Δευτέρα αλλά και του Δήμου Ηλιούπολης στη σημερινή ανακοίνωση, σχετικά με τους λόγους που υποθέτουν οτι ώθησαν άγνωστους πολίτες και όχι κάποια υπηρεσία είναι ακριβώς ίδια! Μα πως είστε τόσο σίγουροι οτι δεν είναι έργο κάποιου δημόσιου φορέα? Προλάβατε μέσα σε μερικές ώρες να πάρετε απάντηση από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που θα μπορούσαν να έχουν εμπλακεί? Και παίρνει μήνες να έχουμε απάντηση από μία μόνο υπηρεσία όταν απευθύνουμε ένα ερώτημα? Κι αν ήταν ιδιώτης, πως γνωρίζετε το κίνητρό του?

Το 2012-13 εγκρίνατε την κατασκευή αγωγών ομβρίων στην Ηλιούπολη, οι οποίοι μάλιστα παροχετεύουν νερά από τους Τράχωνες στην Πικροδάφνη! Γνωρίζετε πολύ καλά τις προσπάθειες που κάναμε και εμείς καθώς και άλλα κινήματα και κάτοικοι όμορων Δήμων προκειμένου να σταματήσει το έργο ώσπου να μας απαντηθεί επίσημα και τεκμηριωμένα από όλους τους αρμόδιους φορείς οτι έχει μελετηθεί και μετρηθεί η παροχετευτικότητα και η αντοχή της Πικροδάφνης. Οτι θα αντέξει και τα δικά της νερά και των Τραχώνων! Πως είσασταν όλοι τόσο σίγουροι, χωρίς να υπάρχει νέα μελέτη, με νέους υδραυλικούς υπολογισμούς οτι η Πικροδάφνη αντέχει?

Θέλετε να μας πείτε οτι αποφασίσατε, εγκρίνατε και διαλαλήσατε ένα έργο ΧΩΡΙΣ να ελέγξετε τη λειτουργία του υφιστάμενου ρέματος? Ούτε εσείς, ούτε ο μελετητής, ούτε η Περιφέρεια, ούτε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση?

Δηλαδή κάνουμε έργα για να κάνουμε έργα?

Το 2012 με εντολή της Περιφέρειας Αττικής αναλάβατε την εκπόνηση μελέτης για έργα διευθέτησης των τελευταίων 200μ. της Πικροδάφνης στην Ηλιούπολη, που έχουν μείνει ακόμη σε φυσική κατάσταση, επικαλούμενοι την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης μας! Αυτό το αποφάσισε η Περιφέρεια και το αναλάβατε εσείς χωρίς να ελέγξετε την κατάσταση του ρέματος? Την αντιπλημμυρική του ικανότητα και λειτουργία? Θέλετε να μας πείτε οτι, ούτε εσείς, ούτε ο μελετητής μπήκατε στον κόπο να δείτε από κοντά το ρέμα σε όλο του το μήκος, για να εντοπίσετε τα προβλήματα και τις αδυναμίες του και να μας προστατέψετε αντιπλημμυρικά?

Δηλαδή έργα για τα έργα?

Το 2014, μέχρι σήμερα που δικαζόταν η προσφυγή στο ΣΤΕ, η Περιφέρεια Αττικής και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενέκριναν τους περιβαλλοντικούς όρους της μελέτης για αντίστοιχα έργα διευθέτησης της κοίτης της Πικροδάφνης, από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης έως τις εκβολές, στο όνομα της αντιπλημμυρικής μας προστασίας! Αν αυτοί που ανέλαβαν την εκπόνηση, τη σύνταξη και έγκριση της Μελέτης για την Πικροδάφνη, δεν έχτισαν αυτόν τον τοίχο, όπως μας βεβαιώνετε, δε γνώριζαν γι αυτόν? Σχεδιάζουν έργα για την αντιπλημμυρική μας προστασία, με καταστροφικές επεμβάσεις στο ρέμα και στις ζωές μας και δεν φροντίζουν πρώτα απ' όλα να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται αυτό το ρέμα?

Δηλαδή έργα για τα έργα?

Βεβαίως το τελευταίο ερώτημα δε σας αφορά, δεν είναι δική σας υποχρέωση να απαντηθεί. Αφορά την Περιφέρεια Αττικής, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τον πολυδαίδαλο και αναποτελεσματικό κρατικό μηχανισμό, εκτελεστικό και ελεγκτικό, οποίος σχεδιάζει, αποφασίζει και εκπονεί έργα, για να γίνουν έργα, όχι για να λυθούν προβλήματα ή να ικανοποιηθούν ανάγκες με σώφρονα διαχείριση πλούτου! Φυσικού και οικονομικού!

Για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε οτι γίνονται έργα για να γίνουν έργα!

Με μεγάλη μας λύπη και απογοήτευση διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά ότι:
ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΖΟΥΜΕ!!!!!

Κι.Π.Η.-  Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης
Σκρα 10, 163 46 Ηλιούπολη  
Τ.:2109730215 • K.:6944683652
F.: 2118005508, 2109718162
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.http://www.kipi.gr

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.