ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Αιτήματα για προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο αυριανό Περιφερειακό Συμβούλιο κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής σχετικά με την εξέλιξη της ένταξης ενεργειακής αναβάθμισης του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου στην Ηλιούπολη, αλλά και για τη διευθέτηση του ρέματος Πικροδάφνης.

Σε ό,τι αφορά το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ηλιούπολης, τονίζεται πως «μετά από υπόμνημα του Συλλόγου Γονέων του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου στην Ηλιούπολη, υπεύθυνοι της Περιφέρειας είχαν αποδεχτεί το αίτημα για την ένταξή του σε πρόγραμμα και ότι σε συνεννόηση με το Δήμο Ηλιούπολης θα αναλάμβανε ο δήμος τη διαμόρφωση της μελέτης, ώστε να προχωρήσει. Ο δήμος όμως δεν έχει δώσει κάποια μελέτη ούτε έχει εντάξει το έργο αυτό στον προϋπολογισμό του.

Ως γνωστό, η Περιφέρεια υλοποιεί προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης σχολείων, δημοτικών κτιρίων κλπ., στα οποία μπορεί να ενταχθεί και το συγκεκριμένο σχολείο.

Ζητάμε από τη διοίκηση της Περιφέρειας να μας ενημερώσει για το ζήτημα και πώς αυτό εξελίσσεται, αφού ο Δήμος Ηλιούπολης δεν ενεργοποιείται στο θέμα και να εντάξει και το συγκεκριμένο σχολείο σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης αφού ως γνωστόν τα Ειδικά Σχολεία έχουν αναφορά σε παιδιά από ευρύτερες περιοχές της Αττικής και οι δήμοι, που αυτά τα σχολεία έχουν ως έδρα, δεν χρηματοδοτούνται επαρκώς για τις αυξημένες ανάγκες τους».

Τέλος, η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο αίτημά της για το ρέμα της Πικροδάφνης υπογραμμίζει τα εξής:

«Το ρέμα της Πικροδάφνης πηγάζει από τη δυτική πλευρά του Υμηττού, καταλήγοντας στη θάλασσα, στα σύνορα Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου. Είναι ένα από τα λίγα ρέματα που περνούν μέσα από τον αστικό ιστό της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας και έχει διατηρήσει στο μεγαλύτερο μέρος του μήκους του τον αρχικό του ρου και βλάστηση. Έχει μήκος περίπου 9,3 χιλιόμετρα και από αυτά τα 3 περίπου χλμ. είναι εγκιβωτισμένα σε τσιμεντένια αναχώματα.

Το ζήτημα της διευθέτησης του ρέματος Πικροδάφνης έχει κατά καιρούς απασχολήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά όπως πάντα αποσπασματικά και επειδή κάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν μπαζώματα και ανασχέσεις της ροής του ρέματος, για το οποίο καταθέτουμε και το υπόμνημά τους, ζητάμε να γίνει συζήτηση και να ληφθεί απόφαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην κατεύθυνση της πλήρους διευθέτησής του, από την εκβολή του μέχρι τις πηγές».

Δείτε το Υπόμνημα των κατοίκων για την Πικροδάφνη εδώ

Αίτημα για την Διευθέτηση του ρέματος Πικροδάφνης

Αίτημα για την αναβάθμιση του Ειδικού Σχολείου

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.