ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Τώρα που όλοι και όλα αποκαλύπτονται, ένα στεντόρειο μαζικό λαϊκό ΟΧΙ στις προκλητικές αποφάσεις της ΕΤΑΔ, είναι η μόνη διέξοδος για την Δημόσια Γη στην Πόλη.

Στις 27 Μάρτη συνεδρίασε το ΔΣ της ΕΤΑΔ ΑΕ και αποφάσισε να παραχωρήσει τις εκτάσεις στο Χαλικάκι και το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Δήμο με τις εξής προκλητικές προϋποθέσεις:

α) Παραχώρηση κατά χρήση και για διάστημα 20 ετών.

β) Η παραχώρηση θα είναι με αντίτιμο, στην βάση, είτε της αντικειμενικής αξίας των δημόσιων οικοπέδων, είτε με το 20% των εσόδων σε τυχόν επιχειρηματική δράση και πάντα με την προσφορότερη και συμφέρουσα, για την ΕΤΑΔ ΑΕ, τιμή.

γ) Ο ΔΗΜΟΣ να αναγνωρίσει την κυριότητα της ΕΤΑΔ στις Δημόσιες εκτάσεις!!!!

Οι  προκλητικές για το λαό της πόλης αποφάσεις της ΕΤΑΔ ΑΕ έρχονται να επιβεβαιώσουν κατά γράμμα τις ανησυχίες που, ως Λαϊκή Συσπείρωση και ΚΚΕ, έχουμε αναδείξει όλο αυτόν το καιρό στο Δημοτικό Συμβούλιο, με επανωτές ερωτήσεις στην Βουλή, με ανακοινώσεις προς το λαό και τους Φορείς της πόλης, με κινητοποιήσεις. Έρχεται όμως η τελευταία απόφαση της ΕΤΑΔ, κραυγαλέα να  καταδείξει ότι οι "διαπραγματεύσεις" που συστηματικά προώθησαν όλο αυτό το διάστημα, η Δημοτική Αρχή του κ. Βαλασόπουλου και η Παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, στους διαδρόμους της ΕΤΑΔ ΑΕ, εν αγνοία του λαού της πόλης, δεν ήταν απλά μια ανεύθυνη πολιτική αλλά μια επικίνδυνη πολιτική, που έδωσε αέρα στα πανιά της ηγεσίας της ΕΤΑΔ ΑΕ και της Κυβέρνηση και προκλητικά να ζητούν αναγνώριση κυριότητας στην Δημόσια Γη της Πόλης. Η γραμμή τους "αναγνωρίζουμε το πλαίσιο δράσης της ΕΤΑΔ στην Δημόσια Γη και διαπραγματευόμαστε κάτι να πάρουμε, έστω και με αντίτιμο" και η σιωπή που συνεχίζουν ακόμη και τώρα να τηρούν γύρω από τις εξελίξεις και τις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΤΑΔ ενώ γνωρίζουν, τους αποκαλύπτει πολιτικά!!!

Είναι γυμνοί πολιτικά και επικίνδυνοι!!! Τώρα κάθε πολιτική δύναμη πρέπει να πάρει θέση. Από κανέναν δεν μπορεί να συγχωρεθεί καμία καθυστέρηση και κωλυσιεργία.

Ένας είναι ο δρόμος. Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την εβδομάδα που έρχεται ώστε να απορρίψει τις προκλητικές αποφάσεις και αξιώσεις της ΕΤΑΔ.

Κανένα Αντίτιμο. Καμία κυριότητα σε ΕΤΑΔ και Υπερταμείο.

Τώρα κυβερνητική πράξη για την απαγκίστρωση της Δημόσιας Γης και των υποδομών της Πόλης από ΕΤΑΔ και Υπερταμείο.

Καλούμε το Λαό, την Νεολαία, τους Φορείς της Πόλης, να σηκώσουν και πάλι το ανάστημά τους. Είναι αυτοί και πάλι, μετά από 40χρονια, που πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να παραδώσουν την Δημόσια Γη σε αυτούς που τους ανήκει!

Στο ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ για να στεγάσει τις ανάγκες του!!!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.